”Gäddan” hugger mot Klytjko: ”Ingen hedersman”

Adrian "Gäddan" Granat sparrade mot Vladimir Klytjko och tappade då respekten för den store världsmästaren. Foto: Stefan Alfelt

Adrian ”Gäddan” Granat sparrade mot Vladimir Klytjko och tappade då respekten för den store världsmästaren. Foto: Stefan Alfelt

Adrian ”Gäddan” Granat är Sveriges hopp i tungviktsdivsionen. Malmöboxaren är som ni kanske vet inte rädd för att ta plats. Nu hugger ”Gäddan” mot ingen mindre än ikonen Vladimir Klytjko.

– Klytjko är ingen hedersman, säger ”Gäddan” till Aftonbladet.
Gäddan sparrade mot Vladimir Klytjko inför matchen mot Tyson Fury. Det var då Granat tappade respekten för mannen som dominerat tungviktssporten i ett årtionde. Nu hoppas Adrian att Fury även vinner returen i sommar i England.
– Även om man såg upp till Klytjko som världsmästare fanns det inget att se upp till hur han är runt omkring. Många fula taktiker. Det är platt och det läggs en tyngd över hela tungviktsdivisionen när han är mästare, säger Gäddan till Aftonbladet.
Han tänker på Klytjkos titelförsvar mot Kubrat Pulev där Vladimir ofta hängde över den kortare motståndaren för att trycka ned honom och förhindra att han kunde boxas ut.
– Så ska inte en mästare agera. Framförallt inte utan att bli tillsagd.
Men mest är det hur Vladimir Klytjko uppträdde under sparringveckorna som retar Granat.
– Vi körde på båda två. Gav och tog. Jag visade ingen respekt alls i ringen och då blev han arg. Sen försökte dom lura mig genom att tränaren gav mig en annan taktik i stället för att säga hur de ville ha det. Bara för att Klytjko skulle få känna sig tuff och stark, säger Gäddan.

Gäddan Granat har gjort sig ett namn i tungvikten och näste stjärna som vill ha hjälp av honom är ryske världstrean Alexander Povetkin inför dennes match i Moskva 21 maj mot obesegrade amerikanske knockoutkungen Deontay Wilder, 35 KO på 36 segrar.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.