Gäddan sparrar VM-utmanare i Moskva

Alexander Povetkin och Adrian "Gäddan" Granat har inlett sparringen i Moskva inför Povetkins VM-match mot Deontay Wilder.

Alexander Povetkin och Adrian ”Gäddan” Granat har inlett sparringen i Moskva inför Povetkins VM-match mot Deontay Wilder.

Adrian ”Gäddan” Granat, 24-årig proffsboxare från Malmö, inledde på onsdagen sitt träningsläger i Moskva. Det blev fyra ronder mot den förre världsmästaren Alexander Povetkin, 36.

– Jag är supernöjd. Sparrringen gick precis som jag hade förväntat mig, säger Gäddan.

Det är sannerligen inget dåligt sparringmotstånd som väntar den svenske tungviktsbjässen de närmaste veckorna. Alexander Povetkin är före detta WBA-världsmästare och den 21 maj möter ryssen Deontay Wilder om WBC:s världsmästarbälte.

– Jag börjar bli van vid att sparra världsstjärnorna. Tidigare har jag sparrat en hel del mot legenden Vladimir Klytjko. Nu får jag tampas med Povetkin. Sån här sparring är oerhört värdefullt för mig.

– Jag har ingen överdriven respekt för världsstjärnorna. Får jag chansen nyper jag till. Men jag är här i Moskva för att hjälpa Povetkin i hans titelkamp mot Wilder, säger Gäddan.

– Första tre ronderna var riktigt bra, i den fjärde ronden krigade vi mest …

Den svenske tungviktsbjässen (202 cm lång och 118 kilo tung) räknas som en av de mest spännande tungviktarna i Europa. Gäddan har vunnit alla sina 12 proffsmatcher, varav 11 på knockout.

– Jag utvecklas hela tiden. I takt med vinsterna och alla fina sparringpass mot världstjärnorna ökar självförtroendet. Jag fruktar inte någon i världstoppen. I slutet av det här året är det meningen att jag ska vara redo för en EM-fight, säger Gäddan som går sin nästa match den 4 juni, då i tyska Kassel.

– Då ska Gäddan hugga igen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.