Mikaelas mobbning har satt press på henne själv

När Mikaela Laurén hällde vatten över sin motståndare Ivana Habazin tände stallkamraten Klara Svensson till rejält och skapade med sin ilska den stormatch som nu väntar oss i höst. Foto: Stefan Alfelt

Reaktionerna har varit många efter gårdagens invägning inför Nordic Fight Night på Hovet då Mikaela Laurèn sprutade vatten över sin motståndare, kroatiskan Ivana Habazin.

WBC-mästaren Laurén fick stora rubriker i kvällstidningarna efter sitt tilltag. Jag plöjer genom kommentarerna på tidningssajterna och sociala medier,  konstaterar att en majoritet gör tummen ner för Mikaela.

”Osportsligt”, ”ren mobbning” , ”hon borde skämmas” är några kommentarer.

Mikaela Laurén är oerhört duktig på att snacka upp en fight. Hennes kupp vid invägningen 2013 i Dresden, då hon kysste världsmästaren Christina Hammer på munnen, var rolig.

Men att hälla vatten över en en motståndare saknar finess.

Mikaela slog ännu en gång på reklamtrumman – men gick den här gången för långt helt enkelt.

Klara Svensson blev oerhört upprörd över Mikaelas påhopp på VM-utmanaren Jag har i dag talat med ett spar andra toppboxare och även de reagerade  starkt på Lauréns tilltag.

Jag vet inte riktigt hur Mikaela har resonerat inför den här invägningen. Klart är att hon in i det sista ville sätta fart på biljettförsäljningen. men den här gången hamnade det hela så snett. Mikaela tänkte fel. Folk gillar inte att se någon mobbas inför öppen ridå.

Jag är varken chockad eller bestört.

Jag har sett värre scener vid en invägning.

Jag tycker bara att det var så jäkla onödigt. Mikaela hade kunnat psyka sin motståndare med elegans.

Nu har Mikaela dessutom satt en stor press på sig själv. Hon är piskad att vinna sin VM-fight. Hon måste göra det på ett spektakulärt sätt. Det ska bli intressant att se hur publiken tar emot henne i kväll.

Vad gäller trash-talket mellan Klara och Mikaela vann den förstämnda nog den fighten. Det som förvånar mig var Klaras starka ord som ”att alla slickar hennes röv”.

Klara Svensson brukar inte ta till fula ord. Men hon var kanske verkligen förbannad. Fortsättning lär följa …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.