Lägg fighten mellan Mikaela och Klara i Malmö

Mikaela Laurén utmanade Klara Svensson direkt efter sitt titelförsvar och är beredd att ta matchen i Malmö. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén utmanade Klara Svensson direkt efter sitt titelförsvar och är beredd att ta matchen i Malmö. Foto: Stefan Alfelt

Det mesta pekar på att Klara Svensson och Mikaela Laurén kommer att mötas i höst. Promotor Nisse Sauerland vill ha fighten och de båda tjejerna törstar verkligen efter att få puckla på varandra.

Mr Ringside har det här rådet till Sauerland: lägg matchen i Malmö. I rikets tredje största stad finns förutsättningar till en rejäl publikfest.

Jag har inte sett någon officiell publiksiffra på lördagens gala på Hovet i Stockholm, men enligt rapporter ska det ha rört sig om 3.000 åskådare vilket måste vara en klar besvikelse för arrangörerna.

Malmö Arena, Malmö Isstadion eller Baltiska Hallen skulle kunna vara skådeplats för en Sauerlandgala till hösten, där huvudnumret i så fall skulle vara prestigekampen mellan Klara Svensson och Mikaela Laurén.

Malmö är Sveriges proffsboxningsstad nummer ett.

Klara Svensson, Patricia Berghult, Simon Henriksson, Adrian Granat och Sven Fornling är alla Malmöbor. Hampus Henriksson bor ett par mil utanför Malmö. En gala med dessa på menyn skulle kittla. Gäddan Granat och Fornling tillhör ECB-stallet, Hamburg – men Sauerland har haft utbyte med det proffsfallet tidigare.

Mikaela, då?

Vill WBC-världsmästaren från Stockholm bege sig till ”fiendemark”?

Inga problem, tror jag. Mikaela boxas där pengarna finns. Så enkelt är det.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.