Mikaela Laurén mot superstjärnan Cecilia Brækhus?

Mikaela Laurén drömmer om revansch på Christina Hammer. Precis som Maria Lindberg gör. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén kan vara nära sin drömmatch mot Cecilia Brækhus. Foto: Stefan Alfelt

Den senaste tiden har boxningssnacket handlat en hel del om Mikaela Laurén och Klara Svensson. De båda är helt klart inställda på att möta varandra i höst.

Såvida inte superstjärnan, världsmästaren Cecilia Brækhus, kommer med ett bud som Sauerland och Laurén inte kan avfärda.

Norsk media rapporterar att First Lady Promotion med Cecilia Brækhus fått nej för en ansökan om match i Norge av Godkänningsnämnden för sporter där knockouter förekommer.

Anledningen är enligt Knock-out.dk frågetecken till förbundet – icke norskt – som skulle sanktionera matchen och fortsatt osäkerhet kring dopingfrågan. Företrädare för First Lady Promotion är dock fortsatt optimistiska efter möte med ANTNO (Antidoping Norge) och säger att en överenskommelse är på plats och ansökan ska förnyas och uppdateras.

Cecilia Brækhus dröm är att få gå en fight på hemmaplan och det kan man ju förstå. Boxningsstjärnan är grymt populär i Norge.

En VM-fight mot Mikaela Laurén skulle inbringa Cecilia Brækhus ett gage på flera miljoner kronor. Även Mikaela kan räkna med ett miljongage om hon går in i samma VM-ring som norskan.

Stall Sauerland är ingen välgörenhetsinrättning. Om First Lady Promotion signalerar på allvar att man redan till hösten vill möta Laurén om VM-titlarna finns förutsättningar för att fighten blir av.

Det kittlar förvisso med ett prestigemöte Laurén–Svensson men proffsboxning handlar trots allt om att tjäna pengar.

Karlstad vore en perfekt plats för en fight mellan Braekhus och Laurén. Om en sådan match ska gå i Sverige. Då med tanke på närheten till Norge …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.