Rutinerat motstånd för ”Gäddan” Granat

 

Tionde raka. Nionde knocken. Det flyter på för Adrian Granat. Foto: Stefan Alfelt

Adrian ”Gäddan” Granat får rutinerat motstånd i nästa match. Foto: Stefan Alfelt

Det blir rutinerat motstånd för 25-årige Adrian ”Gäddan” Granat när han går i ringen i tyska Kassel den 4 juni. Gäddan möter då Saul Farah från Bolivia.

Farah har gått inte mindre än 82 matcher. Det ska jämföras med Gäddan som har 12 proffsmatcher på sin lista.

Just nu är Gäddan i Moskva där han sparrar mot den förre världsmästaren Alexander Povetkin, 36.

Ryssen är före detta WBA-världsmästare och möter den 21 maj Deontay Wilder om WBC:s världsmästarbälte.

– Jag börjar bli van vid att sparra världsstjärnorna. Tidigare har jag sparrat en hel del mot legenden Vladimir Klytjko. Nu får jag tampas med Povetkin. Sån här sparring är oerhört värdefullt för mig.

– Jag har ingen överdriven respekt för världsstjärnorna. Får jag chansen nyper jag till. Men jag är här i Moskva för att hjälpa Povetkin i hans titelkamp mot Wilder, sa Gäddan till Mr Ringside i ett tidigare inlägg.

– Jag utvecklas hela tiden. I takt med vinsterna och alla fina sparringpass mot världstjärnorna ökar självförtroendet. Jag fruktar inte någon i världstoppen. I slutet av det här året är det meningen att jag ska vara redo för en EM-fight.

Motståndaren den 4 juni, Saul Farah, är som sagt rutinerad och av de 82 matcherna har han vunnit hela 59 stycken.

Men vi kan konstatera att 35-årige Farah är, som det heter på boxningsspråk, over the hill. Gäddan kommer säkert att ta sin 13:vinst.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.