Förbundskapten Pelle Bånghäll: ”Vi har många medaljhopp”

 

13101041_1215155261851184_1163409731_n

VM i thaiboxning  i Jönköping närmar sig med stormsteg. Ett VM som förbundskapten Pelle Bånghäll har stora förväntningar på.

Sverige är definitivt en stormakt på tjejsidan och Bånghäll tror på ett rejält medaljrassel även den här gången.

Mr Ringside fick ett snack med förbundskaptenen under lägret  på Bosön.

VM stundar snart, känns det nervöst eller stimulerande?

– Det känns mycket inspirerande med VM på hemmaplan. Lite konstigt är det att inte behöva inte packa stora resväskan och ställa sig in på en lång flygresa. Nu tar jag bilen och åker 18 mil och är framme. Sen är det ju speciellt att anhöriga får  följa oss på plats. Jag tror att detta kommer att att ge bra stöttning.

Vi har ett fantastiskt landslag. Vem tycker du är vårt största medaljhopp?
– Vi har många medaljhopp men de jag tror mycket på är Sofia Olofsson , Isa Tidblad Keskikangas och Sanny Dhalbeck. Jag är övertygad om att vi kommer få se ett par bubblare med. MEN notera att det finns mycket rutin i detta laget, för att nämna några så ex Johanna Rydberg , Mera Zangana , Simon Ogolla , Giang Hoang, mfl.

Realistiskt, hur många medaljer har vi chans på?

– Realistiskt tror jag att vi kan och kommer att ta mellan 8-14 medaljer.

Vad är det som gör Sverige till en stormakt i thaiboxning?

– Vi är ju framförallt en stormakt på damsidan, där vi under många år dominerat. På senare år har vi  även fått igång, med stor glädje, en medaljproduktion på juniorsidan. När det gäller herrklassen är konkurrensen stenhård, framförallt från öststaterna och även från Thailand men många länder utvecklas och växer så det blir tuffare för varje år.

Är det en fördel att VM går på hemmaplan?

–  Ja, det tror och hoppas jag. Thaiboxningen i stort får ju en chans att expandera. Sen tror jag som jag var inne på innan att hemmaplan kommer att fungera som ett stöd.

Hur är stämningen i din VM-trupp?

– Mycket bra, i skrivande stund håller vi ett fyra dagars landslagsläger på Bosön, där min kollega Henrik Nässen och jag jobbar mycket med att bygga laget och se till att en bra plattform för tävlandet skapas. Det är viktigt att hitta en trygg stämning.

– Redan nu börjar en skön stämning med skratt och bra attityd infinna sig. Sen ska ju den enskilde själv prestera och förbereda sig för det, men vi vet att det är bra att ha laget i ryggen och känna bra peppning.

Finns risken att någon drabbas av fladdrande nervtrådar, detta med tanke på att mästerskapet går på hemmaplan?

– Risken finns men jag hoppas på att hemmaplan ska sporra och krama fram de extra krafterna när de behövs.

Hur laddar du själv inför mästerskapet?

– Jag försöker samla information och förbereda mig så mycket det går om arrangemanget, för att ge ut detta till de aktiva. Detta för att de ska kunna fokusera på tävlandet. De första dagarna är lite kaosartade innan det är klart med lottningar och tävlingsdagar mm ,då är det inte många timmars sömn. Mycket handlar om att förbereda laget,  vi slussar ofta in många nya, nästan hälften är nya i år.
– Avslutningsvis hoppas jag på ett bra VM, som kommer att föra svensk thaiboxning framåt och att vi locker den bredare publiken, så fler får reda på vilken fantastisk sport vi håller på med.

13082121_1215155305184513_292229184_n

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.