Hansson: ”Tuff fight för Badou Jack – men han vinner”

Jack-Bute-pk

I natt, svensk tid,  smäller det i Washington. I boxningsringen och med en svensk inblandad. Det är så otroligt stort. Hur stort det är har man ännu inte upptäckt i Sverige.

Badou Jack från Stockholm möter kanadensaren Lucian Bute. Svensken ska försöka försvara sin WBC-titel i supermellanvikt.

Svensk proffsboxning har medvind. Den blågula fighter som drar till sig mest uppmärksamhet internationellt är Badou Jack.

Det här blir Badou Jacks tuffaste fight i karriären. Kanadensaren är f.d. IBF-mästaren (han höll den titeln i fem år).

Vår svensk boxningsstjärna måste plocka fram sitt allra bästa om han ska vinna fighten.

Jag tror på Jack. Han vinner på poäng.

Jack har kunnandet och den inre vinnarlågan som fäller avgörandet i den amerikanska huvudstaden.

I VM-galan fightas även James DeGale som möter Rogelio Medina. Seger för britten DeGale och den stora dollardörren kan öppna sig för Badou Jack.

Kanske en supermatch i London. På Emirate Stadium inför 80.000 åskådare.

Tanken svindlar.
– Jag tar fighten mot Badou var som helst i världen, bara den ger en massa pengar. Men tar vi den till London blir den en episkt enorm upplevelse, säger DeGale till Stefan Alfelt på Aftonbladet.
England upplever en boxningshype och DeGale räknar med att han och Badou skulle fylla Emirates Stadium.
– Arsenal är mitt lag. Jag skulle älska att boxas där. Kan matchen klämmas in i fotbollsprogrammet i september kan det vara möjligt.
– Badou Jack är en väldigt bra fighter. Han har vuxit som världsmästare, men han kan inte slå mig. Det finns ingen supermellanviktare i världen som kan slå mig nu, säger DeGale till Alfelt.

Som jag skrev i ingressen, folk här hemma har man inte upptäckt hur stor Badou Jack egentligen är. Jag citerar når rader från Stefan Alfelts krönika: ”Alla ser honom inte som en ”riktig” svensk för att han representerade Gambia i OS, men även om han precis röstades fram som Gambias populäraste idrottsman 2015 så är han född i Stockholm och har alltid varit svensk medborgare.
Tidigare i år besökte han Gambia för första gången på 15 år och togs emot av landets president när han kom dit. Calle XVI tror jag vet vem Badou är men frågan är om Stefan Löfvén har en aning.
Vår störste boxare sen Ingo må vara en stjärna i världen men han är det mest i världen utanför sitt eget land”.

Jag håller stenhårt tummarna för Badou Jack i natt. Det kommer bli en rysare, tro mig.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.