Marianne Ahlborg: ”Beredd jobba hårt för att ta mig högst upp på pallen”

13181089_10156890405060367_871093282_n

Kommande weekend handlar det om SM i Baltiska Hallen i Malmö. Marianne Ahlborg är en fightersugen tjej som ställer upp på SM (69-kilosklassen). Hon har målet helt klart för sig. Det är SM-guld som gäller. Sen har hon landslaget i sikte.

Marianne till Mr Ringside:

”Äntligen är SM-veckan här!

Det känns som att jag har haft nedräkning länge nu. Formen känns bra, det har varit några riktigt intensiva veckor nu med hård träning där fokus legat på kondition.

Jag har fått många sparringronder i kroppen det senaste och det har känts riktigt bra. Nu är det bara att hoppas på att jag boxas lika avslappnat som hemma och att jag lyckas hålla nerverna i schack. Förra året slutade det med ett brons där jag förlorade en jämn semifinal (2-1) mot Sverigeettan Malena Hede. Revanschsugen är bara förnamnet. Jag är inställd på att det kommer bli ett riktigt tufft SM, vi är fem stycken anmälda och alla är tuffa konkurrenter.

Det finns två längre tjejer i klassen och för mig som är ganska kort för min viktklass är det alltid lite klurigt och extra jobbigt. Men jag är beredd på att jobba hårt och ska göra allt som står i min makt för att ta mig högst upp på prispallen.
Mitt främsta mål i nuläget är att komma med i landslaget, därför känns det extra viktigt att göra bra ifrån sig på SM där man vet att landslagstränarna har koll på en.
Efter SM är över är det bara att ladda om för nästa turnering. Jag ska delta på Harringey Box Cup i London den 17-19 juni som är en stor turnering, vilket jag ser mycket fram emot! Det är alltid roligt att få utländskt motstånd. Den 3-6 juni blir träningslägret i Höllviken en bra uppladdning inför London. Nästa träningsläger blir i september, The Golden Girl trainingcamp, som kommer hållas av ryssar. Det ska bli spännande! Ryssar är kända för att vara hårda och jag älskar hård träning, så det blir nog en tuff och rolig utmaning att få träna med dom.”

Fakta:

Marianne Ahlborg
25 år
Boxats i fyra  år, gått 29 matcher varav 20 vinster

Meriter:

Guld Hilleröd Box Cup 2014

Guld Malmö Box Open 2014

Guld Golden Girl 2015

Guld Kelly Box Open 2015
SM-brons 2015

Silver Gripen Cup 2015

Silver ACBC 2015

Guld Golden Girl 2016

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.