Plötsligt tror jag på Drömmatchen 2

Supermatchen är över. Som match blev den inte så värst super, Mayweather var alldeles för bra, men som evenemang var MayPac svårslaget. Foto: Stefan Alfelt

Supermatchen blev som match inte så värst super, Mayweather var alldeles för bra, men som evenemang var MayPac svårslaget. Nu kan det bli en repris. Foto: Stefan Alfelt

När Floyd Mayweather Jr korats som segrare över Manny Pacquiao förra sommaren i Las Vegas tänkte jag – wow, lite av ett antiklimax men vilken show utanför ringen. Det kommer aldrig att hända igen.

Kanske tänkte jag fel.

Just nu känns en repris som den enda vettiga matchen nummer 50 för obesegrade Mr Money, Floyd Mayweather Jr.

När jag var på plats i Washington för att bevaka Badou Jacks titelförsvar mot Lucian Bute dök naturligtvis Floyd upp och pratade med media efter sina semesterresor runt om i världen. Han är ju Jacks promotor.

Budskapet i Floyds svar på frågor var enkelt att tolka. Han har börjat tveka om sin pensionering. Om han nu verkligen någonsin haft som avsikt att dra sig tillbaka kan vi inte veta, Mayweather Jr är en slipad man när det kommer till att bygga upp intresse för sina matcher.

Att vinna en match till och därmed passera Rocky Marcianos, samt hans eget och faktiskt även dansken Brian Nielsens, rekord och sluta obesegrad med 50 raka segrar som proffs känns plötsligt ganska intressant för Mr Money.

Hans krav är minst 100 miljoner dollar, cirka 815 miljoner kronor för den comebackkvällen. En bit ifrån de 2,6 miljarder han tjänade mot PacMan förra sommaren, men ändå en hygglig utökning av pensionen.

Vi glömmer The Suns töntiga scoop om att Floyd skulle ställa upp mot MMA-stjärnan Conor McGregor för 1,2 miljarder i en boxningsmatch. McGregor skulle tjäna lite mer än 60 miljoner kronor och det hade blivit hans största lönecheck för 30 sekunders jobb i livet. Mayweather hade skickat honom i golvet så det hade visslat om det.

Den töntigheten slipper vi. I stället har Mayweather pratat om att möta Danny Garcia. En kompetent motståndare men inte alls av den lyskraft som krävs för att ett satsande tv-bolag ska få tillbaka och tjäna mer på att ge Mayweather en 100-miljonerdollarcheck.

Återstår de sportsliga utmaningarna i form av en retur mot Canelo Alvarez eller en fight mot en nedbantad Gennady Golovkin. Båda har svårt att gå ner i vikt och eftersom Mayweather redan slagit Canelo i en supermatch kan vi antagligen räkna bort den. Golovkin vill ta fajten men där ser nog Mayweather en allt för stor risk att sluta sin karriär som en förlorare.

Kvar är Manny Pacquiao.

Går verkligen den matchen att sälja? En gång till? Kan man bygga upp hypen igen?

Svaren är ja. Det går.

Därför att mötet på något vis blev ofullbordat. Pacquiao var axelskadad och kunde inte gå för fullt. Båda har boxats igen och vunnit sina matcher. Det går att hävda att det är dags för den slutliga uppgörelsen och för boxningsfans runt om i världen är några hundralappar värda att satsa på en pay per view-sändning med ännu ett möte mellan två av boxningshistoriens största legender, oavsett att alla inser att det är mellan två boxare som inte längre står på sin topp.

Pacquiaos promotor Bob Arum räknar med att en returmatch skulle omsätta minst hälften av vad den första gjorde. I så fall skulle man dra in makalösa 2,3 miljarder kronor på en ny fight mellan två pensionärer.

Otroligt, men det är boxning.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.