Legenden Dallas brinner fortfarande för sin boxning

13263806_1194745930584749_8698268035264841781_nDet var kul att se SM-boxningar i Baltiska Hallen i Malmö och få  träffa nya och gamla bekanta. En kille som jag känt länge i boxningssammanhang är Dallas. Tränare för Malmö Boxningsklubb. Mannen har fyllt 73 – men är  still going strong.

Dallas älskar sin boxning. Han älskar sina ungdomar som kommer till träningslokalen på Rosengård. Första gången jag träffade Dallas var 1967 när jag tränade boxning på Enighet i Malmö. Han charmade oss alla, han var jämt glad – även när han fick på truten i ringen av de landslagsmeriterade pågarna.

Dallas har betytt enormt mycket för många killar och tjejer. Han har varit en extrapappa för många. Dallas kommer garanterat finnas kvar i boxningsfamiljen så länge han kan stå på benen.

Det tackar vi för.

– Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att klockan fem på eftermiddagen packa trunken för att bege mig till träningen, säger Dallas.

På min förra arbetsplats Kvällsposten, där jag tjänstgjorde i 32 år, hade vi ett tag Dallas som skribent på ledarsidan. Dallas levererade många bra krönikor, många tyckte kanske att han var alltför konservativ men i mina ögon tryckte han på många ömma punkter. Dallas gillade disciplin.

Dallas, eller Dialy Mory Diabatés som han egentligen heter – har uppmärksammats utanför Malmö. 2011 fick han på Svenska Hjältargalan träffa  statsminister Fredrik Reinfeldt på scenen för att ta emot statyetten för Årets livsgärning.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.