Imponerande VM-insats av Johanna Rydberg: ”Superurladdning”

VM-premiärseger för Johanna Rydberg i -51kg. Fransyskan Myriame Djedidi var chanslös mot svenskan.13162510_10153864508921743_573901257_n

– Det känns så sjukt bra, sa Johanna, efter sin viljeinsats.

Precis efter VM-premiesegern brast det för Rydberg, som haft ett litet ok hängandes över sig ända sedan förlusten i inledningsmatchen i VM i Malaysia för två år sedan.

”Jag har varit fruktansvärt nervös sen jag fick veta att jag skulle möta fransyskan som jag förlorade mot i Malaysia. Mindes bara den dåliga känslan jag hade där men inget av själva matchen, 2014 var ett dåligt matchår för mig med dåliga insatser, jag glömde av varför jag höll på med thaiboxningen och tänkte bara på vinst.

Förra året hade jag ledigt år från thaien vilket visade sig vara kanon för mig, jag längtade och var verkligen sugen när jag startade igen plus att jag slutade pressa mig själv att jag var tvungen att vinna, i stället hade jag roligt och fick ut det jag kan inom thaiboxning!
Kände redan i rond ett idag att det kändes bra, hon var inte så farlig som jag hade målat upp och jag hade roligt i ringen!
Givetvis var det en superurladdning för mig eftersom jag varit så himla nervös, så det är skönt med matchvila i dag för att ställa om inför finska Mirka salonen som jag möter på måndag!”
Även för storfavoriten Sofia Olofsson blev det premiärseger och hon var jättenöjd  efter segermatchen mot Melissa Reaume.

– Så jävla skönt att ha den här matchen avklarad, sa Olofsson till budokampsport.se.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.