Camila Rivarola på väg mot nya äventyr: ”Äckligt envis”

13418787_10154030278620845_7923501124078705913_nCamila  Rivarola är en kampsportstjej som har känt på den fräna krutröken vid internationella mästerskap. I fjol fightade hon till sig ett VM-brons i kickboxning.

Nu ger hon sig in i buren för att nå nya framgångar.

26-åriga Camila säger att hon är ”äckligt envis” och det kan behövas om man ha som mål att nå fram till UFC. I morgon, trossdag, möter hon Anna Astvik vid Tjejkampen i Stockholm (Le bonne palais Norra bantorget).

Hur känns det inför din fight, torsdag kväll?

– Det känns bra. Jag har en plan och har tränat hårt och smart inför den här fighten.

Debut för dig i shoot fighting – vad förväntar du dig?
– Ja, äntligen är det dags.  Jag förväntar mig att kunna använda mig av mitt stående game som mitt främsta vapen. Hon kommer givetvis att vilja ta ner mig, för hon kommer att tycka det är obehagligt med slagväxlingen.

Hur har din karriär sett ut så här långt?

– Jag har runt 20 K1 matcher. Två SM-guld och två  VM-brons. En proffsmatch i K 1(vinst) men då satsade jag inte professionellt på sporten, jag pluggade och jobbade därefter som projektledare.

Vad är din stora idrottsdröm?

– Nu är min plan att lägga min akademiska karriär åt sidan och satsa professionellt på MMA med UFC  i siktet.

I en Expressen-intervju i våras fick Camila frågan: Vad talar för att du kommer ta dig hela vägen till UFC?

Hon svarade då:
– Jag tror att jag har en ganska exceptionell drivkraft. Jag är extremt envis, både på gott och ont. Det är nog en av de största anledningarna till att jag lyckas. Och det gäller vad jag än tar mig an. Jag är äckligt envis.

I våras slöt Svenska Budo & Kampsportsförbundet ett avtal med Sportsground. Avtalet gällde sändning av Kampsportsgalan och Tjejkampen. Så i morgon kommer alltså Tjejkampen att sändas. Kommentator blir sportjournalisten Karsten Landin som kommer att få hjälp av en drös kampsportsprofiler.
– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Sportsground och är glada över att kunna erbjuda en livesändning av Tjejkampen, säger SB&K:s informatör Jonathan Broberg.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.