Hampus Henriksson till meriterad tränare i USA

 

13511469_10154946029765898_693203124_n

Hampus Henriksson från skånska Flyinge är en lovande fighter. Han har gått två matcher för Sauerland-stallet, den senaste i december. Det är naturligtvis inte optimalt men nu ska i alla fall Hampus åka till USA på träningsläger. Förhoppningsvis får han matcher i början på hösten. Det är han sannerligen värd. 

”Jag har haft ett fantastiskt år hemma i Sverige och Danmark,  träningen sedan förra matchen har gått väldigt bra. Det har gått lång tid sedan min senaste match men träningen har gått jättebra och jag har utvecklats otroligt mycket.

Nyligen fick jag en underbar möjlighet om att dra till USA på ett träningsläger med en väldigt meriterad tränare, Jimmy Montoya (f.d. tränare till bla. Mikkel Kessler, Joe Calzaghe och Hector Camacho).

Jag kommer att bo hos Jimmy under sex veckor, först slipar vi tekniken i ungefär två veckor sen bär det av för sparring i Las Vegas och Los Angeles. Sedan hem till Jimmy och slipa teknik igen innan vi ger oss av för nästa sparring.

Så kommer det att gå fram och tillbaka på det viset. Det ska bli sjukt häftigt, verkligen. Man har ju alltid drömt om att få komma över och träna i USA så bara det i sig är ju coolt. Att få chansen att träna med en så meriterad och duktig tränare under så lång tid är ju hur fantastiskt som helst. Det ska bli kul att se vad en väldigt meriterad tränare och väldigt bra sparring kan göra med mig som fighter under sex veckor. Jag är minst sagt förväntansfull”.

Hampus Henriksson åker den 29 juni till det stora boxningsäventyret over there. Mr Ringside önskar honom lycka till.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.