Guldjubel för Cornelia Holm: ”Stor lättnad”

 

11749722_10153824770311992_1315828330_n

Svenska kampsportstjejer levererar på löpande  band. I VM i thaiboxning blev det fyra guld. I MMA-VM i Las Vegas blev det nya guldjubel för de blågula tjejerna. Cornelia Holm gjorde precis som Gabriella Ringblom – vann VM-guld.

Det blev enhälligt domslut mot norskan Camilla Mannes.

Damernas VM-final i bantamvikt blev en svensk styrkedemonstration. Cornelia Holm bjöd på topptakter, såväl offensivt som defensivt.

Hon visade stor disciplin fighten igenom.

– Jag ville sätta press i det stående och på marken. Jag satte några nedtagningar och, ja man kan säga att jag fick matchen dit jag ville.

– Det här är en lättnad. Jag har satt väldigt hög press på mig själv så jag hade verkligen inte varit nöjd med ett silver. Det var guldet jag kom hit för och det känns fantastiskt att jag lyckades vinna det också, sa Cornelia Holm till budokampsport.se.

Det blev triss i guld för Sverige i VM i MMA i Las Vegas. Irman Smajic vann tungviktsfinalen över fransmannen Allan Guichard på delat domslut, 2-1.
– Det här är enormt stort för den här lille killen från Västervik. Det här kommer ta lång tid att förstå, säger han till budokampsport.se.

VM i Las Vegas blev en jätteframgång för Sverige.

Blågult blev nämligen bästa nation.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.