Alfelt: Nu händer det saker

Mikaela Laurén tappar sin titel, men har all anledning att vara glad ändå. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén tappar sin titel, men har all anledning att vara glad ändå. Foto: Stefan Alfelt

Sommaren har varit lugn men nu börjar det rulla på igen med många spännande matcher framför oss.

Klara Svensson mot Mikaela Laurén är en fajt ingen kan ha undgått. Klassiskt uppbyggd som hatmatch mellan två väldigt olika personligheter som får göra upp sina oegentligheter i ringen på Hovet 10 september.

För Mikaela Laurén innebär matchen att hon får släppa sin tunga världsmästartitel för WBC i superweltervikt eftersom Mikaela inte hinner försvara den igen under de månader som organisationen vill. Däremot får Mikaela titeln WBC champ emeritus vilket innebär att hon när som helst kan utmana den som vunnit hennes titel.

Låter kanske dramatiskt att släppa den tyngsta titeln för en hatmatch i en viktklass som varken hon själv eller Klara Svensson går i, weltervikt, men det är ingen fara. För det första ”garanterar” WBC att vinnaren av Klara och Mikaela får möta vinnaren i matchen mellan Cecilia Brækhus och Ann Sophie Mathis och eftersom alla räknar med att Brækhus försvarar sina titlar är det den största match som Klara och Mikaela kan få.

Adrian Granat utmanar i tur och ordning britterna Dillan Whyte som han lovar att knocka, David Price som Gäddan lovar slå med en hand och Hughie Fury som Adrian tycker ska sluta leva på sin kusins namn (Tyson Fury). Du kan se utmaningen här under. En som sett den är svenske tungviktaren Aldo Colliander som i sin tur utmanar Gäddan på match var som helst i världen.

Erik Skoglund har hittat ersättaren till Tommy Antman som inte har tid att fortsätta som hans tränare. Ny huvudtränare i Team Skoglund blir pappa Johan Skoglund. En trygg lösning eftersom Johan varit med hela tiden genom Eriks framgångsrika karriär i den ena eller andra rollen.

Otto Wallin förbereder sig i Köpenhamn för match 10 september. Foto: Stefan Alfelt

Otto Wallin förbereder sig i Köpenhamn för match 10 september. Foto: Stefan Alfelt

Obesegrade Otto Wallin (15–0, 11 KO) får sydafrikanskt motstånd på Hovet 10 september. Osborne Machimana (21-8-2, 16 KO) ska besegras men kan ge Otto en välbehövlig tuff fajt. Både Otto och Gäddan behöver trappa upp kvaliteten på sina motståndare för att själva ta ytterligare steg mot toppen.

Badou Jack belönades i helgen på en gala i Las Vegas med pris för att han var Nevadas bäste boxare under 2015. Ingen dålig utmärkelse med tanke på att en viss Nevadaboxare vid namn Floyd Mayweather Jr förra året både slog Manny Pacquiao i tidernas största boxningsmatch och sen tangerade Rocky Marcianos rekord med 49 raka segrar med en vinst över Andre Berto.

Badou kommer med stor sannolikhet att boxas mot James DeGale i höst och går därefter förmodligen upp en viktklass från supermellanvikt till lätt tungvikt. Han har haft det jobbigt med att gå ner till 76,2 kg inför de senaste matcherna. Lätt tungvikt väger in på 79,4 kg. Matchen mot DeGale kommer att gå i antingen London eller Las Vegas någon gång under perioden september till november.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.