Tung förlust för Anna Laurell Nash: ”Tyckte jag hade matchen”

Det blev bara en OS-match för boxaren Anna Laurell Nash i Rio. Svenskan vann den första ronden mot brittiskan Savannah Marshall- men det var också allt.

Annas första rond lovade gott, då hade hon tempo och aggressivitet i sin boxning. Men sen kom brittiskan starkt och hennes poängseger var klar.
Någon lätt motståndare hade inte Laurell Nash i OS-premiären. Anna mötte så sent som i våras brittiskan, då blev det förlust i båda mötena.
Efteråt var Laurell  Nash väldigt besviken. Hon såg sig själv som vinnare.
– Jag tyckte att jag hade matchen. Det kanske var någon rond, kanske tredje, som var jämn. Men annars tyckte jag att jag hade matchen och det sa hon till mig också efteråt att ”jag tyckte att du vann”. Jag kände att jag hade gjort tillräckligt för att vinna, så det var synd, sa hon till Aftonbladet.
– Jag är jättebesviken. Jag har inte hunnit varva ner, men det är klart att jag kommer att vara jätte, jättebesviken. Jag har fin form och tyckte att jag boxades bra.
Laurell Nash var också besviken för att hon inte fick ha tränaren och maken Daniel Nash med sig i ringhörnan.
– Det är lite tråkigt att jag inte fått ha min man i hörnan som har tränat mig hela vägen, att han får sitta i publiken.

Nu tror jag inte att Anna Laurell Nash hade vunnit även om hennes man hade suttit i ringhörnan. Marshall är en lurig och svårboxad tjej som mycket väl kan vinna OS-guld.

Troligtvis var det här Anna Laurell Nash sista match.

Hon kan se tillbaka på en snygg amatörkarriär. Utan tvekan är hon Sveriges främsta amatörboxare någonsin på den kvinnliga sida.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.