Klytjko drar Tyson Fury inför domstol

Returmatchen mellan Tyson Fury och Vladimir Klytjko blev uppskjuten på grund av skada på Fury och nu är frågan om den någonsin blir av.

– Vi drar Fury till domstol, säger Klytjkos manager Bernd Boente.

Anledningen är att team Fury vill ändra flera avgörande detaljer i kontraktet och inte minst då de ekonomiska.

Matchen har varit tänkt att bli av i Manchester 29 oktober men man kan spekulera i om Tyson Fury hellre vill gå upp mot sin brittiske konkurrent Anthony Joshua. Dels är proffsboxningen i Storbritannien nu hetare än den kanske någonsin varit där, dels är en retur mot Klytjko en väldigt osäker match för Fury.

Även om Tyson är en bra boxare var Klytjko ändå suverän i ett årtionde och nu dessutom extremt revanschsugen. En het intern brittisk VM-fajt skulle bli hur stor som helst och Joshua ser i dagsläget ut som en ”enklare” motståndare. Joshua säger att även om han tar en match direkt mot Fury ser han helst att han får några matcher till innan det är dags. Fast vi vet ju att det i slutändan alltid är pengarna som bestämmer i proffsboxningen.

Bernd Boente tvivlar på att det blir match i Manchester 29 oktober och han är inte alls säker på att re-matchen mot Fury alls blir av. Trots kontrakt som i Klytjkolägret ses som helt vattentäta.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.