Jag vill se thaiboxning på OS-programmet

Det olympiska sommarprogrammet är späckat. Men många sporter står ändå och bankar på OS-dörren och hoppas få bli insläppta.

Det är aldrig fel att modernisera spelen. Det går även bra att begränsa antalet distanser i vissa sporter, tänker då på främst simning där simsätten och distanserna är alltför många.

En sport som jag vill se i ett framtida OS är thaiboxning. Sportens växer lavinartat världen över. Thaiboxning har också blivit en svensk paradgren, framför allt på den kvinnliga sidan. I det senaste världsmästerskapet, som gick i maj i Jönköping, tog Sverige inte mindre än fyra VM-guld. I mästerskap efter mästerskap sopar de svenska damerna rent.

Styrkelyft är en annan sport som jag vill se på ett sommar-OS. Här handlar det verkligen om en äkta kraftsport. Vi får väl se hur pass mottagliga OS-pamparna är för nya sporter.

Jag kan mycket väl tänka mig att utöka OS ytterligare med  en vecka. Det skulle ge plats för nya sporter. En OS-arrangör har en sjuårsplan för arrangemanget och då känns det futtigt att spelen ska vara över efter två veckor.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.