Simon Henriksson inför sin USA-fight: ”Satans laddad”

 

13823279_309929386017500_606180261_n

Simon Henriksson blev inte inbjuden till den stora galan på Hovet i morgon, lördag.

Men han drog till USA i stället och fick en drömchans. Den 26-årige Malmöboxaren går på fredagskvällen sin femte match i Reading, Pennsylvania.

-Jag är så satans laddad, jag ska ju fightas inför 11.000 åskådare i Santander Arena, säger Simon Henriksson.

Han möter Eric Spring, en boxare som har sju vinster, en oavgjord och en förlust.

Simon är obesegrad efter fyra matcher. Huvudmatchen på galan är Daniel Jacobs mot Sergio Mora om WBA-titeln i mellanvikt och Richard Commey mot Robert Easter Jr om IBF-titeln i lättvikt.

– Min motståndare har väl en fördel av att boxas inför hemmapublik, men det är bara att ta för sig, inget konstigt alls. Jag gillar att vara underdogen. Jag ska vinna den här matchen, något annat finns inte i min tankevärld.

– Jag har sparrat bra här borta i USA, mot flera duktiga fighters. Formen kan inte vara bättre. Jag är enormt hungrig. Jag vill in i ringen och visa lite svensk boxningsdynamit, säger Simon Henriksson, som gärna hade varit med i lördagens gala på Hovet i Stockholm.

– Man vill ju helst fightas i sitt eget land, men så blev det tyvärr inte. Jag drog till USA och via kontakter fick jag den här chansen. Nu är det upp till mig att förvalta den här chansen. Går det bra för mig – och det kommer det att göra – får jag fler chanser. Mitt mål med boxningen är att gå hela vägen, det vill sägas få gå match om en stor titel, säger Simon Henriksson.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.