Klara Svensson vann prestigemötet mot Mikaela Laurén

 

Mikaela Laurén kom in som en drottning. Foto: Team Sauerland

Mikaela Laurén kom in som en drottning. Foto: Team Sauerland

…men det var den svenska prinsessan Klara Svensson som plockade hem kronan. Foto: Team Sauerland

…men det var den svenska prinsessan Klara Svensson som plockade hem kronan. Foto: Team Sauerland

Mikaela Laurén tågade under öronbedövande jubel  in i arenan dressad som en drottning.

Men kronan hamnade på sniskan.

Klara Svensson besegrade nämligen Mikaela Laurén klart på poäng i i en oerhört dramatisk match över 10 ronder på Hovet i Stockholm.

Svensson vann med siffrorna 98-92, 97-93, 96-95. Med andra ord en solklar seger.

Klara träffade ofta och hårt. Foto: Team Sauerland

Klara träffade ofta och hårt. Foto: Team Sauerland

– En eloge till Mikaela, jag vet att hon har kondition när det gäller att snacka, men hon har fan kondition i ringen också. Därför vill jag ge henne en jävla applåd.
– Jag är sjukt glad, det här var en måstematch. I dag var en jävligt hård dag, när kroppen inte reagerar när den ska. Det var tur jag kunde hålla ihop, det var en viktig mental match.

– Jag är givetvis jätteglad. Mikaela gav mig en tuff match, det gjorde hon. Jag tror åskådarna är glada över att få se en sån här bra match, säger Klara Svensson, som fick ett nytt bälte, WBC:s interimbälte i weltervikt.

Mikaela Laurén:

– Jag är besviken, jag kom inte upp i min normala nivå – men Klara överraskade mig. Hon gjorde en stark insats och vann rättvist. Det var en hel del som inte funkade med min boxning i dag.

– Klara var ju grym. Den bästa kvinnliga boxningsfajten någonsin. Jag hoppas att vi bjöd på en bra show, jag är besviken på min boxning, jag var knappt trött efteråt. Jag var spänd och nervös. Min boxning räckte tyvärr inte till i dag.

Matchen var tuff, kanske den bästa dammatchen någonsin. Foto: Team Sauerland

Matchen var tuff, kanske den bästa dammatchen någonsin. Foto: Team Sauerland

– Jag vet att hon är en otroligt teknisk boxare, men hon har faktiskt byggt upp styrkan. Jag tycker hon har utvecklat boxningen, hon boxade fantastisk bra. Det var en grym motståndare och ska jag förlora mot någon är det Klara.
– Stort grattis till Klara.

Mikaela Laurén var stor favorit inför den här matchen. Hon hade i förhandssnacket också satt en stor press på sig själv. Men i ringen, där allt skulle avgöras, var Svensson  från Höllviken, den som dominerade mest.

Klara boxaades disciplinerat, rörligt och bjöd på en bländande teknik. Laurén hade hjärtat i sin boxning, hon gav allt men det räckte inte riktigt till den här kvällen.

Klara var helt enkelt den bättre boxaren.

– Jag är besviken, får åka hem och gråta – men jag kommer igen. Karriären fortsätter, säger Mikaela Laurén.

Klara Svensson  kan nu kalla sig WBC:s interimmästare i weltervikt. Troligen får hon i vinter möta den norska superstjärnan Cecilia Braekhus.

Klara Svensson tog sin 17:e seger. Hon gjorde sannolikt sin bästa match i proffskarriären. Hon var oerhört fokuserad från start.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.