Anders Holmberg om Alvarez död: ”Varma tankar till familjen”

Anders Holmberg, en stor profil i boxnings-Sverige, chockades precis som alla vi andra av nyheten om Giovanni Alvarez död, något som vi skrev i ett tidigare inlägg.

Anders Holmberg, tidigare vice ordförande i SBF, proffspromotor och sexfaldig SM-medaljör, skriver här om sin landslagskompis under tiden som amatör.

”Den svenska boxningssporten har sorg. Giovanni Alvarez har lämnat oss. ”Gio” var en utomordentligt framgångsrik amatörboxare och följde i sin bror Fredriks fotspår som slipad, fruktad och hårdslående pugilist med unik talang och stora färdigheter.

Han var 10 år yngre än mig själv men vi hann dela ett antal mästerskap tillsammans. Åren 1997 och 1999 boxades han final på SM samtidigt som jag själv. År 2000 delade vi hotellrum i Lahtis under tiden för landskamp mot Finland. Trots väsentlig åldersskillnad oss emellan hann vi med att diskutera en del om livet och dess prövningar tillsammans. Gio var synnerligen målmedveten i sin satsning och debuterade senare samma år som proffs hos den legendariske promotorn Mogens Palle i Danmark och påbörjade en mycket löftesrik karriär som yrkesman som mot slutet emellertid blev allt svårare, vi sågs sista gången i Göteborg 2007. Vila i frid/R.I.P Boxningsbroder! Varma tankar till familjen, pappa Constantino och broder Fredrik i denna svåra stund. /Anders Holmberg.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.