Ändra lagen – nu!

Erik Skoglunds förra match blev blodig men han vann . Nu har hans nästa match försenats på grund av den svenska lagstiftningens tröghet. Foto: Team Sauerland/KGZ

Om det var en dag eller tre dagar för sent som Sauerland ansökte om dispens för titelmatchen mellan Erik Skoglund och Timy Shala varken vet jag eller bryr jag mig om.

Det är dags att ändra lagen, Sverige.

Vi fick tillbaka proffsboxningen 2007 och ändå inte.

Svensk lagstiftning satte en förmyndare över sporten med en instans som ska godkänna och ge dispens till matcher som är tänkta att eventuellt vara i mer än tolv minuter.

Det är så dumt, opraktiskt och fullständigt fel.

Erik Skoglund blev den förste sen anno dazumal som fick gå en tolvrondare, alltså en fulltidsmatch, i Sverige igen när han mötte och slog Aleksander Tjervijak i september förra året.

När Sauerland inte följde formalia med att ansöka om dispens för matchtiden 60 dagar innan galan i år blev det alltså nej och Rosvalla i Nyköping fick bokas om från 28:e oktober till 9:e december.

Utomordentligt fjantigt, om jag får säga vad jag tycker.

Eftersom kampsportsdelegationen tidigare har godkänt flera titelmatcher är grundregeln om tolv godkända minuter körd. Det finns inte längre något behov av ett dispensförfarande.

När Skoglunds första tolvrondare godkändes var det efter att Olof Johansson presenterat ett omfattande material som tydligt visade att de knockouter svensk lagstiftning är rädd för sällan sker efter de inledande fyra ronder som alltså är automatiskt godkända i Sverige.

Man behöver inte göra livet besvärligare än det redan är med regler och förordningar som bara försvårar utan att generera någon som helst vinst.

Kom igen.

Ändra lagen.

Nu!

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.