Joshua vs Klytjko för 320 miljoner

Vladimir Klytjko kommer att vara rejält revanschsugen när han går in i ringen mot Anthony Joshua . Foto: Stefan Alfelt

Vladimir Klytjko kommer att vara rejält revanschsugen när han går in i ringen mot Anthony Joshua . Foto: Stefan Alfelt

Än är det inte officiellt men allt verkar nästan klart.

Anthony Joshua vs Vladimir Klytjko.

Till slut får vi alltså äntligen en riktigt stor tungviktsmatch under 2016.

Två gånger har re-matchen mellan Vladimir Klytjko och Tyson Fury ställts in beroende på engelsmannens psykiska problem. Till slut fick Fury avsäga sig sina VM-titlar och nu letar boxningsvärlden efter en ny champ.

Joshua–Klytjko är en jättematch. Framtiden mot den som under ett drygt årtionde ansågs så pass oslagbar att han fördärvade världens intresse för tungviktsdivisionen. Motorn i den professionella boxningsvärlden.

Frågan är om Anthony Joshua, som fyllde 27 år 15 oktober, är mogen trots att han är olympisk guldmedaljör och som proffs vunnit samtliga sina 17 matcher på knockout.

Dr Steelhammer har 64–4–0 och 53 knockouter. Han har haft i stort sett varenda världsmästartitel och även höjts upp till supervärldsmästare. Revanschsuget efter Furyförlusten är säkert enormt och jag tror att vi kommer att få se en extremt fokuserad och bestämd Klytjko i ringen 10:e december inför 21 000 åskådare på Manchester arena som tippas bli skådeplatsen för jättematchen.

Mot rutinen och hårdheten sätter Joshua sin speed. Snabba händer. Kvicka fötter. KO-slag i bägge nävarna. Det kan bli en match som kan innehålla alla ingredienser för att det ska bli en klassiker.

En hel värld kommer att titta på. Joshua sätter sitt IBF-bälte på spel. En förutsättning för matchen är att man också lyckas få in Furys avlagda WBA-bälte som extra krydda, vilket verkar vara ett absolut krav från Klytjkos sida. Eftersom WBA inte gett positivt svar än letar båda lägren efter backup i form av andra motståndare också.

Blir decembermötet mellan Joshua och Klytjko av kommer boxarna att dela på 320 miljoner kronor. Förmodligen i två lika stora potter.

Hygglig dagslön …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.