Pelle Bånghäll inför EM-allvaret: ”Känns taggade”

14800736_1362772220422820_1846718073_nI morgon kör EM  i thaiboxning igång i Split, Kroatien. Det är en stark svensk trupp som är på plats i Split. I VM i våras blev det inte mindre än fyra svenska guld.

Doften av medaljer är stark när det gäller den här truppen. Mr Ringside fick ett snack med Pelle Bånghäll, den svenske förbundskaptenen, så här dagen före allvaret. Här är hans ord.

Hur är läget, Pelle??

– Känslan är bra i laget så här timmarna före lottning och dagen innan matchstart.
Truppen är på 18 personer då vi haft ett par återbud. De tävlande känns taggade och fokuserade på uppgiften. Vi har många rutinerade med oss som tävlande men även coacher vilket är bra för de som är lite nyare.
Att tävla i turnering kräver mer fokus och ett bra och strukturerat upplägg.
För att gå hela vägen ska mycket stämma till att börja med en gynnsam lottning och sen ska man fokusera om vid vinst samtidigt som vikten ska hållas och ev skador tas hand om. Dessa atleter och coacher gör här ett fantastiskt jobb tillsammans med stöttning av teamläkare och förbundsledning.

Vi hoppas att marginalerna är med oss vilka de var i Jönköping i våras, vi vet att vi inte får nåt gratis så det gäller att ge allt i varje match då vinst är enda chansen att vara kvar i turneringen.

Vilka är våra starkaste kort?

– Vi har med många starka kort i truppen och det kanske låter slentrian MEN alla har goda chanser att gå långt faktiskt och plocka medaljer.
Vi har ju bl.a. tre stycken  guldmedaljörer från Jönköping med oss Patricia Axling, Bea Malecki och Anna Strandberg som vi vet vad de kan prestera.
Utöver dessa kan alla på damsidan helt rimligt ta medalj !!
På herrsidan tror jag mycket på Constantin Nanga och Simon Ogolla samt Giang Hoang, men här finns utrymme för ett par uppstickare/ skrällar med med då vi har många lovande med på herrsidan med.

Mr Ringside önskar våra fina fighters lycka till.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.