Blågul medaljyra i Split: ”Så sjukt”

Svensk thaiboxning ar de senaste åren varit en pålitlig medaljmaskin. När VM i maj gick i Jönköping blev det inne mindre än fyra VM-guld.

Medaljyran fortsätter i EM i Split.

Bea Malecki har haft ett magiskt 2016 då hon har vunnit både VM-guld och EM-guld. Turkiskan Rabia Celik gav upp i den första ronden i fredagens EM-final då Bea satte en högerspark som hade både sting och precision.
– Jag förstår henne, jag har fan ont i benet fortfarande, säger hon till budokampsport.se.

Bea Malecki vann EM-guldet i -67-kilosklassen. Hon var ute efter ett nytt medaljkap i Split och hon höll för pressen.

Efter dryga minuten fick turkiskan ta en räkning.
– Det är klart att det känns bra att vinna ett EM-guld, men jag ville gå fler matcher och jag hade velat gå en hårdare final. Men jag kom hit för att vinna trippeln, SM, VM och EM. Det har jag nu gjort, säger Bea.

Ytterligare guldjubel. Den regerande världsmästaren Patricia Axling kan numera titulera sig också Europamästarinna. Axling dominerade matchen och vann med 3–0 i ronder mot ungerskan Laura Judit.

– Sammantaget med hela året är det här så sjukt att jag inte fattar att det är sant, säger hon till budokampsport.se.

Patricia Axling var inför finalen i -57-kilosklassen regerande världsmästare. Och hon plockade fram mästartakterna i finalen mot Laura Judit.

– Sammantaget med hela året är det här så sjukt att jag inte fattar att det är sant. Jag är grymt nöjd med mig själv och hur jag har utvecklats under året.

xxxx

Däremot blev det finalförluster för Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic. Samtliga gjorde fina insatser, men det räckte inte hela vägen fram denna gång.

Erica Björnestrand hade det lite bekymmersamt mot svåra ryskan Svetlana Vinnikova som vann samtliga tre ronder. Därmed blev det karriärens andra EM-finalförlust för Björnestrand.

Den regerande världsmästaren Anna Strandberg kunde inte upprepa framgången från Jönköping. Strandberg föll i finalen i -71-kilosklassen mot ryskan Anna Tarasova.

Inte heller Angela Mamic räckte hela vägen. Irina Larionova vann finalen i -75kg.

Men EM-silver för dessa tjejer är inte fy skam.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.