Boxningsprofilens öppna brev: ”Avgå Tommy Lindström”

Det har blåst full storm den senaste tiden om Svenska Boxningsförbundet och dess ordförande Tommy Lindström. Nu tar förbundsdomaren och boxningsprofilen Henrik ”Hinken” Abrahamsson till storsläggan och kräver Lindströms avgång.

Här är hans öppna brev till boxnings-Sverige.

”Göteborg 2016-11-12
Öppet Brev Till boxnings-Sverige
Henrik ”Hinken” Abrahamsson
Förbundsdomare, Judge, Referee och mångårig älskare av Svensk Boxning
AVGÅ TOMMY LINDSTRÖM
När jag började boxas första ggn. 6 år gammal och smet in på TBK’s lokal samtidigt som min mor hade ”barn-gymnastik” på simhallen i Timrå fattade jag inte att jag drygt 40 år senare skulle sitta framför en dator och prata ”politik”.
Efter en massa år som aktiv och tidigare tränare, domare sedan 2008 så inser jag att det trots allt behövs mer att göra för att göra vår sport jämställt!
1996 tror jag den första kvinnan/flickan kom in och ville träna boxning! Vi hade inte två omklädningsrum eller duschar och de var inte likt Kanotisterna sugna på att duscha tillsamans! 😉
Uppenbarligen var vår nuvarande ordförande inte riktigt inne i att kvinnor/flickor hade samma respekt som vi har NU då!!
Idag gör han gällande att det är OK att kalla en vuxen kvinna med avvikande åsikt för Lillla Gumman, eller ATT Du stavar som en flicka!
Utdrag ur DNs artikel serie..
”Vad gäller själva innehållet i anmälan ska du efter en omröstning i styrelsen, där Evelina Andersson var för ett förlängt kontrakt med en rikstränare medan resten av styrelsen var emot, ha sagt att ”man kan tro att du är kär i Santi (tränarens namn)”. Stämmer det?
– Ja. Javisst.
Hur tänker du kring den kommentaren?
– Jag har sagt det där och jag står för vad jag sagt. Jag fick uppfattningen att hon inte hade sakliga skäl utan personliga skäl för hur hon röstade.”
”– När det gäller annan sexuell läggning vet jag inte riktigt, jag har inte brytt mig så mycket om det, men det finns duktiga kvinnliga utövare – och kanske manliga – som är homosexuella. Det är bara det att de är så väldigt känsliga för det, så de mår väl illa av jargongen kanske. För förstår jag det rätt är kvinnors jargonger mot kvinnor nog fan så mycket värre än mäns jargonger mot män och kvinnor.

– Kvinnor är mycket hårdare mot sina egna. Och i viss mån mot män. Där kan du hitta riktiga diskrimineringar.”
Boxnings-Sverige, Tommy Lindström, Jesus, jag vill inte jobba för er längre!
Om inte Tommy Lindström avgår hoppar jag av USM/JSM. Kan inte repressentera en sport med sådant uppträdande av ”min” Chef!
Lika lite som jag skulle jobbat under Donald Trump!
Mvh
Henrik ”Hinken” Abrahamsson

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.