Skoglund vill möta nattens vinnare i supermatchen

Erik Skoglund tror att kan manövrera ut nye kungen i lätt tungvikt, Andre Ward, om han får en ny chans att möta amerikanen. Foto: Stefan Alfelt

Erik Skoglund tror att kan manövrera ut nye kungen i lätt tungvikt, Andre Ward, om han får en ny chans att möta amerikanen. Foto: Stefan Alfelt

Andre Ward vann med mycket knapp marginal i natt över knockoutmaskinen Sergeij Kovalev i T-Mobile Arena, Las Vegas, och är ny lätt tungviktskung i världen.

Ward, som klivit upp från supermellanvikt, tog med domarsiffrorna 114–113 av alla tre domarna Kovalevs bälten för WBO, IBF och WBA i en match som var oerhört jämn.

Kovalev skickade med en kort höger Ward till golvet redan i andra ronden, vilket var första gången någonsin som Ward blivit nedslagen i en match. Men amerikanen kom upp och matade sen sin snabba vänster tillräckligt ofta för att få domarna på sin sida i den ganska händelsefattiga matchen. I snitt fick de två boxarna bara iväg tiotalet slag var per rond.

– Jag förlorade bara tre ronder. Det här var politik, sa Kovalev som menade att hemmaplan för Ward och tre amerikanska domare avgjorde domslutet.

En returmatch finns inskriven i kontrakten och lär säkert bli av. Detta ansågs som 2016 års supermatch men den blev inte så super att titta på.

Erik Skoglund fick tidigare i år ett erbjudande om att möta Andre Ward och nu finns all anledning till att försöka få en ny chans mot amerikanen, med alla världsmästartitlarna inblandade. Om inte Kovalev tar tillbaka dem.

– Jag skulle nog hellre möta Ward. Det skulle vara mindre svårt att slå Kovalev på poäng, men gör man ett misstag på tolv ronder kan det vara över. Mot Ward skulle jag ha goda förutsättningar att gå tiden ut och då gäller det att få honom ur balans, sa Erik Skoglund till Aftonbladet.

Ett problem är att ingen hittills lyckats att få Ward ur balans. Ward har nu matchlistan 31–0–0, 15 KO. Kovalev har 30–1–1, 28 KO.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.