Stjärntränare ska hjälpa Hampus Henriksson: ”Känner stor lycka”

Hampus Henriksson ska träna med Mikkel Kesslers tidigare tränare för att bli på topp till galan u Nyköping. Foto: Sauerland/KGZ

Hampus Henriksson ska träna med Mikkel Kesslers tidigare tränare för att bli på topp till galan i Nyköping. Foto: Sauerland/KGZ

Hampus Henriksson (2–0, 1 KO) har fått en ny tränare och det är ingen mindre än Mikkel Kesslers förre coach Jimmy Montoya.

Montoya har tränat 15 världsstjärnor. Hector Camacho, Alexis Arguello, Salvador Sanche och Mikkel Kessler är några av storstjärnorna som Montoya har tränat. Danske supermellanviktaren Kessler höll titlarna för WBC och WBA.

– Första gången jag mötte Jimmy var för ett par år sedan på Mikkel Kesslers gym. Jimmy var där för att förbereda Mikkel inför returmatchen mot Carl Froch. Efter mina två första vinster kände jag att jag behövde något nytt och jag frågade Kessler om han kunde kontakta Jimmy, vilket  han gjorde.

Henriksson kan nu räkna med stjärntränarens hjälp.

– Det är stort att jobba med en legendarisk coach som Jimmy, säger Henriksson. Han har en otrolig erfarenhet och kunskap om spelet. Han kommer göra stor skillnad för mig, fysiskt och psykiskt. Jag känner stor lycka över att ha honom i min hörna.

Nästa gång som den 22-årige Flyingegrabben går i ringen blir det 9 december, då i Sauerlands gala i Nyköping.

– Jag ser verkligen fem emot att få boxas igen. Det är nästan 12 månader sen min sensate fight.. Jag kommer in i ringen starkare än någonsin. Det kommer bli min tredje fight i Nyköping, jag älskar publiken och stämningen där. Fansen kan räkna med en hård fight.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.