Sofia Olofsson inför titelfighten: ”Jag blåser ut allt i ringen”

 

sofia-olofsson

Sofia Olofsson, en av Sveriges riktigt stora inom thaiboxning, möter den thailändska storstjärnan Parita Padpho. En kanonmatch på Rumble of the Kings.

Invägning idag och skarpa blickar. I morgon, fredag, smäller det. Rumble of the Kings på Annexet i Stockholm.

Sofia Olofsson, en av de stora inom thaiboxningen, mot den thailändska storstjärnan Parita Padpho.  

Vad fighten handlar om är WMC:s proffsmästarbälte i – 53,5 kilo.

– Jag gör som vanligt, blåser ut allt i ringen, säger Sofia Olofsson till Mr Ringside.

Sofia Olofsson har vunnit allt som går att vinna de senaste åren. 2014 vann Olofsson EM-guld. 2015 vann hon World Cup, i våras vann hon VM-guld och i september vann hon ett europeiskt proffsmästarbälte.

På fredag har hon chans till kanske karriärens största merit – hon går en professionell världsmästarmatch mot thailändskan Parita Padpho.

Vad vet du om din motståndare, Sofia?

–Jag har inte mött min motståndare förut, hon har vunnit i stort sett samma saker som amatör som jag och hon är en duktig teknisk boxare.

Vad betyder matchen för dig?

– Denna match blir som en bekräftelse att allt slit och all tid jag lägger ner ger utdelning. I nio år har jag jobbat för att komma dit jag är i dag.

Din form?

– Min form känns bra. Har haft en längre vila som gjort att en massa småskavanker har läkt ut ordentligt.

Vilket gillar du bäst, galor eller mästerskap?

– Det är två helt olika saker som är svårt att välja mellan. På mästerskap tävlar man flera gånger på en vecka och måste väga in varje dag och man blir som ett team med landslaget. Galor är det lite mer hype kring och man väger in dagen innan. Båda är roliga på olika sätt.

Hur laddar du inför fighten?

– Jag ”laddar” väl inte direkt utan tränar på som vanligt och blåser ut allt i ringen.

Inga viktproblem?

– Vikten är inga problem för mig. Dock denna gång fick jag basta då jag under min vila inte sprungit lika mycket som jag brukar. Jag drog 1,2 kilo på onsdagskvällen och ytterligare 800 gram i dag innan invägningen. Jag tävlar i 53,5 och vägde in på 53,2.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.