Fantastiska svenska MMA-framgångar i Prag

Svenska kampsportare fortsätter att ta för sig. På lördagskvällen var det MMA-krigarna som var på en lyckad medaljjakt.

Guld på guld var den blågula melodin i Prag.

I somras vann Cornelia Holm VM-guld i Las Vegas och på lördagskvällen vann hon  European open, efter att ha besegrat Camilla Mannes från Norge på enhälligt domslut.

Göteborgskan Cornelia Holm är en av svensk amatör-MMA:s allra största stjärnor och hon hade också förhoppningar om medalj när han åkte till EM.
– Jag har jobbat hårt för det här, sa en överlycklig Cornelia Holm till budokampsport.se

Det blev även ett guld för fjäderviktaren Daniel Scholander.  Schälander var på hugget rejält i finalen mot Michele Martigoni från Italien. Daniel vann på avslut i den tredje ronden.

Efter en mycket stark finalmatch i bantamvikten kan Renato Vidovic titulera sig bäst i Europa. Vidivic vann fighten mot italienaren Marco Zanetti via ett enhälligt domslut.
– Känslan är overklig men underbar, säger han till budokampsport.se.

Guldjubel blev det även för Serdar Altas mot irländaren David Fogarty i flugvikten. Altas vann på enhälligt domslut.

Det blev en vass fight mellan Rostem Akman och bulgaren Valeri Atanasov i mellanviktsfinalen.  Akman vann efter en fin avslutning på ground and pound i den tredje ronden.
– Jätteskönt med att försvara guldet från ifjol, jag är jätteglad för segern. Nu blir det kanske en bärs ikväll, säger han till budokampsport.se.

Den regerande världsmästaren Gabriella Ringblom hade guld i sikte på lördagskvällen men hon lyckades inte upprepa sitt guld från Las Vegas utan förlorade finalen i flugvikt på TKO mot ungerskan Alexandra Kovacs. Men silver är förstås inte fy skam.

Gabriella skriver på sin Facebook-sida: ”FUCK. Jag förlorade EM-finalen. Jag blev träffad av ett slag som gjorde mig groggy i sista ronden. Just nu sörjer jag.. 🌑 Men jag kommer tillbaka. Motgång gör mig starkare. Jag vill tacka er som finns och funnits vid min sida 👊 TACK! Ni är guld värda”.

Ännu en gång har svenska kampsportare demonstrerat fantastiska insatser.

Mr Ringside saluterar.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.