Nu är Erik Skoglund en världsboxare

15356754_1363706110355396_7449385121139318899_nHänderna i luften och ett stort leende över hela ansiktet. För Erik Skoglund slutade fredagskvällen i Rosvalla i Nyköping precis som både han och vi andra hade hoppats på.

Han besegrade Timy Shala från Kosovo  Han erövrade WBA:s internationella bälte i lätt tungvikt. och framför allt: han är nu i skottläge för en EM eller VM-match.

Skoglund gick sin 26:e match mot Timy Shala.

Det var Skoglunds bästa fight. Han var helskärpt matchen igenom. Nyköpings stolthet bjöd på slagvillig och disciplinerad boxning. Han hade både sting och precision och fart i både händer och fötter. Den raka vänstern var klockren.

Skoglund visade helt enkelt den här fredagskvällen att han är en världsklassboxrare. Shala är en duktig fighter och han bjöd på bra motstånd, men i mitt protokoll hade jag Skoglund som vinnare i alla ronderna.

I den elfte ronden visade Skoglund att han har krut i nävarna. Shala kom upp efter den tredje nedslagningen men stoppades helt riktigt.

Nu sitter Erik Skoglund i en drömsits.

Erik Skoglund får en EM-fight 2017, antingen mot europamästaren Robert Stiglitz eller en WBA-titelmatch mot vinnaren av Nathan Cleverly och Jürgen Brehmer. Det är stort för Skoglund. Det är stort för svensk boxning. Promotorn Nisse Sauerland jobbar för att få matchen till Stockholm.

Det var inte bara Erik Skoglund som jublade på fredagskvällen.

Mikaela Laurén kom igen efter förlusten mot Klara Svensson och krossade sin ungerska motståndare Szilvia Szabado.

Mikaela var enormt överlägsen och ringdomaren gjorde helt rätt som bröt fighten i den sjätte ronden.
För Laurén var segern ett välkommet kvitto på att hon har kapacitet för att ta tillbaka sin avsagda WBC-titel vilket hon kommer att få chans till i slutet av februari. Även den matchen, mot polskan Ewa Piatkowska, vill Nisse Sauerland ha förlagd till Sverige.

Sven Fornlings poängseger över Naim Terbunja var resultatet av ett rejält hantverke i ringen. Sven visade upp en enorm vilja och i kombination med stor skicklighet vann han en solklar poängseger över Terbunja.

När jag träffade Sven och hans fru Tove på hotell Scandic senare på natten hade Malmöfightern fortfarande det svenska mästarbältet runt midjan och där kommer det nog att hänga där ett bra tag till. Det här var en triumf som Sven har jobbat för under en lång tid.

Segrar blev det även för Hampus Henriksson och Patricia Berghult. Hampus besegrade Przemyslaw Binienda från Polen på poäng och Patricia vann även hon en klar poängseger över Monika Antonik. Tredje proffssegern för Hampus och den femte för Patricia.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.