Tufft för Badou Jack i nattens VM-fight

I natt svensk tid går Badou Jack, världsmästare för WBC, sin tuffaste match i karriären. Han ställs mot IBF-mästaren, britten  James DeGale.

Hjärtat säger Badou Jack.

Men i min tankevärld kan jag inte komma ifrån att den svenske supermellanviktaren har en grym uppgift framför sig. Jack måste prestera sin absolut bästa boxning för att ta hem den här fighten.

Han är kapabel att göra det, men framför sig kommer han att ha en oerhört skicklig fighter.

Badou Jack är Sveriges just nu främste boxare. Inget snack om saken. Men jag kan inte påstå att Sverige går i boxningsfeber inför nattens fight.

Det går inte att jämföra alls hur det var när Ingemar Johansson blev världsmästare i tungvikt 1959. På den tiden fanns det en världsmästare i varje viktklass. Ingo hade dessutom gått större delen av sin karriär på hemmaplan.

Sverige ”stod stilla” när Ingo VM-fightades i New York. Tidningarna sålde rekordupplagor efter Ingos VM-triumf.

Det rådde även ett enormt intresse på hemmaplan när Anders ”Lillen” Eklund gick sina EM-matcher mot Steffen Tangstad och Frank Bruno och då Armand Krajnc mötte Paolo Roberto. George Scotts VM-matcher rönte även de ett stort intresse.

Någon Jack-feber går inte att spåra när Badou Jack möter DeGale.

Det är ren fakta.

Badou Jack är större utomlands, i USA och Storbritannien, än vad han är i Sverige. Men en bragdmatch i natt gör att Badou Jacks populäritet kommer att växa i Sverige.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.