Badou Jack bortdömd i nattens VM-drama

Det hugger alltid till i mig när jag ser en fighter som blir bortdömd.

Badou Jack borde enligt de flesta experter vunnit nattens VM-fight i Barclays Center, New York, mot James DeGale men så blev det inte. VM-matchen i supermellanvikt slutade med ett oavgjort resultat. Det innebär att Jack fortfarande är mästare för WBC och DeGale behåller sitt IBF-bälte.

Badou Jack gjorde sin bästa match i karriären. Han hade sting och precision i slagen och och jag hade verkligen unnat honom att få segerjubla efter den här grymma fighten. Men precis som i Jacks förra match, mot Lucien Bute, valde två domare att döma matchen som oavgjord.

Jag kan förstå Badou Jacks besvikelse.

Han hade deGale i golvet i golvet i den sista ronden, men kunde inte slutföra jobbet. Redan i den första ronden fick svensken syna canvasen efter en vass brittisk vänster men han kom igen och presterade boxning av världsklass.

Matchen blev precis som jag trodde, en jämn historia mellan två skickliga fighters. Utgången av matchen kommer att diskuteras framöver.

Snacket om en returfight kom redan igång i natt och visst. En ny fight mellan de här båda lockar. En VM-match på Wembley i London inför 90.000 åskåder skulle ge Badou Jack ett fantastiskt gage, runt 100 miljoner kronor. Men det finns en hel del som talar för att Jack går upp i lätt tungvikt. Vi får se. I den snåriga proffsboxningsdjungeln kan allt hända.

Trots det oavgjorda resultatet känner jag en stor glädje över att Sverige i Badou Jack har en fighter som den stora boxningsvärlden talar om.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.