Brækhus sjukdom kan göra Klara vassare

Klara Svensson är laddad inför jättefighten mot Cecilia Brækhus. Foto och montage Stefan Alfelt

Klara Svensson citeras nu som sylvass i sin kommentar till att Cecilia Brækhus inte fått läkares tillåtelse att gå upp i den planerade matchen på lördag.

– Hon kommer inte undan, är Klaras citerade kommentar.

Jag kan garantera att Brækhus inte har en tanke på att försöka komma undan.

Ordkrig hör till boxningen. Faktum är att Klara inte hade varit så nära sitt livs match som hon nu är om hon inte hade sagt orden ”varför fortsätter alla att slicka hennes röv” efter att Mikaela Laurén hällt vatten över Klaras kompis Ivana Habazin på en invägning.

Just de orden skapade jättehypen inför uppgörelsen mellan Klara och Mikaela och när Klara vann hade hon kvalificerat sig till matchen som för alltid kommer att bli hennes största i ringen. Fighten mot världens genom tiderna bästa kvinnliga boxare – Cecilia Brækhus.

Den svenska prinsessan behöver inte oroa sig för att Brækhus vill komma undan matchen och det gör säkert inte Klara heller. Hon har själv tvingats att hoppa av en match på grund av förkylning och för Brækhus är Klara Svensson bara en i raden av motståndare hon ska vinna över. Jag är helt säker på att Cecilia inget hellre hade velat än att få boxas på lördag. Förlust finns inte i hennes tankevärld.

Sen tror jag inte heller att förseningen påverkar Klara speciellt mycket.

Som jag lärt känna henne är hon iskall. Självklart är det ett avbräck att inte få match när man är formtoppad men jag tror att hon ganska snabbt kan vända det till att en månads extra träning ska göra henne ännu bättre förberedd och farligare.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.