Klara Svensson inför supermötet: ”Alla press är på Cecilia”

klara Svensson har inget emot att vara nederlagstippad mot Cecilia Brækhus i Oslo. Malmötjejen är redo att överraska. Foto: Stefan Alfelt

Klara Svensson får räkna med att mötas av ett kompakt publikmotstånd när hon fightas mot Cecilia Brækhus på fredag i Oslo Spektrum.

Inför runt 10 000 norrmän som avgudar sin champ.

Men det bekymrar inte Klara.

Hon ser fram emot att få ta sig an världens boxningsdrottning i en fight där norskans fem VM-titlar står på spel.

– Det är inte varje dag man får chans att få vara med i en massiv show som den här, säger Klara Svensson i ett pressmeddelande från Sauerland.

– Så det är definitivt inte negativt att fightas mot Cecilia på hennes hemmabana. Jag vet att hon är extremt populär i Norge, så jag vet att  uppmärksamheten inte kommer vara på mig. Men jag är där för att göra jobbet.

– Jag känner att folk inte tror att jag har mycket till chans, vilket innebär mer motivation för mig. Jag tror  inte hon har mött någon annan med min erfarenhet, så det kommer bli en annorlunda fight för henne denna gång. All press är på Cecilia. Känslan av att vara underdog är något jag har erfarenhet sen länge av och det är faktiskt en trevlig känsla.

Klara Svensson (17–1) tror att tiden är mogen för att detronisera världsmästaren Brækhus (29–0).

– Jag är inte bara här för att utmana henne. Jag är här för att skada henne och ta hennes titlar.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.