Ny motståndare i Malmö för Patricia Berghult

Patricia Berghult har fått en ny motståndare till den stora galan i Baltiska Hallen i Malmö den 18 mars.

Malmöboxaren möter polskan Karina Kopinska, 27.

Polskan har jag sett i en match på Amiralen i Malmö mot Anna Donatella Hultin. Den fighten vann Kopinska. Polskan har åtta vinster, 15 förluster och tre oavgjorda. I sin senaste match vann hon på tko över Beata Salgo. Ingen större merit med tanke på att Salgo har elva raka förluster. Kopinska mötte i sin näst senaste fight irländskan Katie Taylor, de senaste årens gigant i amatörvärlden. Taylor är numera proffs.

Hur som helst är det en lämplig motståndare för Berghult som har öppnat proffskarriären med fem raka vinster. I kväll var jag och kollade lite på Patricias träning. Marklyft stod bland annat på programmet och hon såg stark ut. Patricia har den senaste tiden sparrat  mot sin gamle klubbkamrat i Höllviken, VM-utmanaren Klara Svensson.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.