Pezhman laddar för en ny knock

 

På lördag smäller det på Tegelbruket i Örebro. Promotor Kamran Kabinejad slår upp portarna för en spännande gala, med amatörboxning, proffsboxning och MMA på menyn. Tungviktaren Pezhman Seifkhani (4-0) går huvudmatchen på galan.

Vi kan nog utgå från att Kamrans adept laddar för en ny knock.

Pezhman möter kroaten Ante Veronica  (3-2-1) Mr Ringside fick ett snack med Kamran inför lördagens gala.

Hur är läget inför galan på lördag?

– Det har varit många månader och timmars planering och förberedelse, men nu är vi snart där och för att visa upp oss för publiken. Vi har allt under kontroll, än så länge inga avhopp och sjukskrivningar, alla är friska och redo for fajt. I morgon hämtar vi samtliga boxare från olika flygplatser och göra dem redo för kvällens invägning och presskonferensMixad-gala, hur ser du på det.

Mixad gala, hur ser det på det?

– Vi startade med att arrangera proffsboxning redan 2008, våra första show hette  Night of the rising stars. 7 juni 2008 en kväll med blandad action. Boxning, för både amatörer och proffs, delar ring med shootfighting på en och samma gala. Vi var först ut i Sverige med att blanda boxning och MMA. Det blev ett lyckat event sportsmässigt och publik mässigt.

Jag försöker inte att konkurrerar med andra kampsports och kampsportsevent, jag försöker bara ge mina fighter ett sätt att få utöva sin sport och på hemmaplan. Jag har genom åren haft en jättebra relation mellan boxning och MMA och thaiboxningsklubb här i Örebro. Vi stöttar och hjälper varandra på många olika sätt.

Vilken fight är du mest spänd på?

– Hela galan är spännande, jag önskar bara att jag kunde sitta och njuta av matcherna. Toppklass amatörboxare i spännande matcher. Där kommer vi ha två huvudmatcher som går efter varandra, först ut våra egna boxardrottning Linnea Molin mot Sverige ettan Lina Skoghagen från Höllvikens BK och sist ut våran egen junior svenska mästare Ismail Kurt, Örebro BK mot den tuffe göteborgaren Sam Rahimi.

Proffsboxning blir en oförglömlig kväll, vi har sex tuffa svenska fajter som möter boxare från, Lettland, Georgien, Kroatien, Poland, Ukraina och Irland. Alla matcher kommer och bli tuffa och spännande.

Huvudmatchen kittlar eller hur?

Jag ser framemot den matchen, vi är redo till 100 procent. Jag och Pezhman har nästan levt ihop de sista tre månaderna, hårt träning, disciplin tuff sparring. Vi har slitit hårt tillsammans och självklart känns det extra spännande inför den matchen. Det känns som att jag själv ska boxas .

Hur många galor har du arrangerat i Örebro?

Som jag beskriv tidigare, vi startade redan 2008 med mig själv som huvudmatch. Under samma kvöll boxades även Tonton Semakala, Wael Hadad och Robert Helenius som debuterade på min show.

Jag har arrangerat fyra  proffsgalor i Örebro, det här blir min femte show. Sedan har jag hjälpt till och arrangerat galor på andra delar av Sverige och världen.

Hur långt kan Pezhman gå?

– Jag har tränat boxning sedan jag var 13 år, har hållit på med det här ända tills idag. Jag har tränat med många olika klubbar och olika tränare med olika stillar.

Aldrig under alla mina år har jag stött på en sån boxare tidigare. Grabben har verkligen allt, Snabbhet, vilja, tajming, slagstyrka, väl meriterad amatörkarriär och viktigast av att han är en vinnare.

Jag tror med rätt träning och matchning kan Pezhman gå hela vägen, och detta är inte bara mina ord. Många andra tränare som jag har hjälpt mig med Pezhman säger samma sak om Pezhman bl.a. Norman Wilson.

Vi jobbar på att hitta rätta samarbetspartner för att kunna ta Pezhman till nästa nivå i Karriären. Många har hört av sig men vi tar inte vad som helst, vi har resurser och ekonomin för att fortsätta med det satsningen som vi gör.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.