Kan Klara komma tillbaka efter den här förlusten?

Så här dagen efter VM-matchen mellan Cecilia Braekhus och Klara Svensson inställer sig frågan: kan Klara komma tillbaka efter förlusten?

Den enda som kan ge det rätta beskedet är förestås Klara själv. Har hon även i fortsättningen den rätta energin att underkasta sig den stenhårda träningen?

Vi utomstående kan bara spekulera och det gör vi gärna.

Förlusten mot den norska superstjärnan var Klaras andra  i VM-sammanhang. Det är en förlust som svider extra för Klara med tanke på matchens dignitet.

Klara fick enligt Aftonbladet knappt en halv miljon kronor för matchen. Ett stort belopp i damboxning. Cecilia erhöll ett gage  i flermiljonklassen. Klara kommer få en rejäl lönesänkning om det blir ytterligare fler uppbyggnadsmatcher för henne. Det var tack vare Cecilia Braekhus status som Klara kunde inkassera ett bra gage i fredags kväll.

Klara är 29 år och förmodligen bättre än någonsin. Hon har absolut mer att ge i ringen.

Ett returmöte med Cecilia Braekhus är inte att tänka på. Den 35-åriga norskan har andra och djärvare planer under de år hon har kvar inom boxningen. En revanschchans på Erica Anabella Farias kan vara en möjlig fight för Klara Svensson. Argentinskan är den enda Klara tidigare förlorat mot före kvällens förlust mot den norska världsmästaren. Klara är i mina ögon bättre i dag än när hon mötte Farias 2015.
Efter den tuffa förlusten i Oslo kommer Klara att vila ett bra tag och du får hon tid att bearbeta sin situation.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.