Klara Svenssons framtid ljus trots förlusten

Klara Svensson utmanade Cecilia Brækhus på allvar och vågade ta plats mot superstjärnan men förlorade klart. Nu vill Klara få en andra chans. Foto: Stefan Alfelt

På sitt 30:e år har Klara Svensson gått och tyvärr förlorat sitt livs största match.

Så frågan är vad som händer nu?

Större fight än att möta Cecilia Brækhus om fem världsmästarbälten finns inte. Så det blir stormatcher på en mer vanlig VM-nivå stall Sauerland och Klara får sikta in sig på i framtiden.

En retur mot Brækhus, som fortfarande skulle vara den största tänkbara matchen, är inte aktuell förrän Klara åtminstone plockat på sig något VM-bälte i sin tidigare viktklass superlättvikt eller vunnit en tre-fyra övertygande segrar i weltervikt.

Och då är det inte säkert att Brækhus fortfarande är kvar i branschen.

Tidsplanen vet förmodligen ingen något om ännu. Klara behöver tid på sig för att bearbeta det som hände i Spektrum Oslo och åter bli toppmotiverad för att gå in i ringen igen.

Många har sågat Klara för hennes insats mot Brækhus, men det är orättvist.

Visst blev det klasskillnad mellan dem, men Klara inledde bra och hade matchens bästa träff när hon fick Brækhus att knäa i den andra ronden. Att hon sen inte orkade att stå emot den klart tyngre norskan var inte särskilt konstigt. Cecilia gick upp 4,5 kilo bara under natten efter invägningen till matchdagens morgon.

Boxning är extremt kraftödande. När en motståndare träffar en tyngre och hårdare och därmed skadar en mer än man själv förmår att skada den andra i ringen blir det snabbt enormt jobbigt.

Brækhus hävdade att hon tog slut i fjärde ronden på grund av den hårdbantning hon gjort inför matchen men då hade hon redan fått matchen precis dit hon ville. Hon kunde styra med sin vänsterjabb och hela tiden hota med högern laddad för knockout. Klara tvingades att ödsla kraft på att hålla sig undan.

Brækhus ville väldigt gärna vinna på knock men det tillät aldrig Klara.

Som gjorde en klart godkänd insats såväl i ringen som i uppbyggnaden av matchen. Det hör till för proffsboxarna att skapa intresse. Klara är väldigt bra på det.

Brækhus brukar vara iskall men den här gången blev hon irriterad och sa själv att det blev hennes mentalt jobbigaste match. Beroende på problem med sjukdom och tuff bantning men också på grund av Klaras provocerande stick.

Klara Svensson har välförtjänt gjort sig till ett känt namn i Sverige. Förmodligen kommer hon aldrig att gå en lika stor match igen, men hennes tid som världsstjärna är inte över på länge än. Bara hon vill och orkar satsa vidare lika hårt.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.