Sofia Olofsson: ”I ringen tar vinnarskallen över”

 

Sofia Olofsson från Stockholm är en världsstjärna i thaiboxning. Det var därför med stor press på sina axlar som hon gick in i SM-finalen för att ta sig an Anna Höglund. Men Sofia visade inga som helst nerver utan levererade direkt.

Mr Ringside fick den här finalrapporten från en nöjd SM-vinnare.

”Det blev final direkt för mig ,då det inte brukar ställa upp så många motståndare i min viktklass. I viktklassen över och under brukar det vara lite fler 😉 Min motståndare Anna Höglund känner jag sedan tidigare då vi tränade ihop på Slagskeppet. Det är första gången jag mött någon jag ”känner” sedan tidigare och det var lite jobbigt innan matchen.

Men väl inne i ringen försvinner allt sådant och vinnarskallen tar över. Anna jobbar som polis till vardags och jag vet att det kan vara svårt att få ihop regelbunden träning då så stor respekt till henne att hon klev upp i ringen. Mitt jobb är att vara thaiboxare. Så utgången av denna match var väl ingen skräll direkt. Jag fick fäste två gången med min boxning i första ronden och sedan bröt domaren klokt matchen.

Som vanligt har jag alltid en press på mig att leverera vilket är både jobbig psykiskt men gör ändå att jag hela tiden pressar mig själv under träning och är öppen för att jag måste lära mig nya saker för att utvecklas. Jag har ett försprång på alla i Sverige men måste jobba på att hela tiden behålla eller öka det. Och jag har ett sådant otroligt bra team som hjälper mig med det på Odenplan fightgym. Lex ,Henrik, och en del inhopp av Hans, samt alla tjejer och killar på klubben. Vi lyfter tillsammans. Sedan allt stöd hemifrån från min sambo Markus”.

Mr Ringside lyfter naturligtvis på vintermössan för en fantastisk thaikrigare. Det är ett nöje att skriva om en sån otroligt proffsig idrottskvinna.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.