Ingen revansch för Lindberg: ”Näsan är knäckt”

Christina Hammer hade full koll på händelserna i ringen från rond 1. Foto: Stefan Alfelt

Det blev ingen revansch för Maria Lindberg i VM-matchen mot tyskan Christina Hammer. Malmötjejen förlorade lördagens WBC-match i Dortmund. Den tyska världsmästaren vann alla de tio ronderna.

Lindberg förlorade även det första mötet mot tyskan 2011. Maria hade stora förhoppningar om att kunna rubba Hammer men så blev det inte.

Hammer är svårboxad, det fick Maria på nytt erfara i den här matchen. Lindberg hade den heta viljan men lyckades inte dyrka upp tyskan.

Världsmästaren Hammer vann alla tio ronderna tack vare sin långa vänster, mycket fasthållningar och disciplinerad taktik.
Plus en skallning.

I den fjärde ronden blev Lindberg träffad på näsan av Hammers skalle.

– Näsan är knäckt, sa Lindberg efteråt. Det är inte lätt att ge sig in i en slagväxling med en knäckt näsa. Dålig domare som inte dömde för det.

Med bruten näsa i fjärde ronden blev det tufft för Maria Lindberg att boxas mot världsstjärnan Hammer som vann alla ronder. Foto: Stefan Alfelt

Maria Lindberg fyllde 40 i torsdagen. En aktningsvärd ålder för en fighter  men Maria  har inga planer på att pensionera sig. Hon tog också förlusten mot Hammer med fattning.

I damboxning finns det två världsstjärnor. Cecilia Brækhus och Christina Hammer. Det är sannerligen ingen skam att förlora mot dessa två.

VM-matchen i Dortmund gick i mellanvikt. Nu kommer Lindberg gå ner till sin normala klass, lätt mellanvikt. Maria möter gärna Mikaela Laurén men en sådan match blir i alla fall inte av i Sverige eftersom Lindberg nekas licens i Sverige. Förlusten mot Hammer var Lindbergs andra i karriären och som sagt den andra mot Hammer.

Maria Lindberg ligger alltid i träning men de närmaste dagarna får hon, med tanke på den knäckta näsan, ta det lite lugnare.

Mr Ringside önskar fightern från Malmö lycka till framöver.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.