Oscar Ahlin hade roligt igen

Oscar Ahlin övertygade mot Armin Avdic. Foto: Stefan Alfelt

Efter ett tungt skadeår njöt Oscar Ahlin av att vara inne i ringen och vinna med en knock igen.

– Ja, det är så kul, säger Oscar efter segern över bosniern Ermin Avdic.

Oscar var Sveriges kanske mest spännande talang tills han fick flera långvariga skadeproblem och dessutom överraskande torskade två matcher.

– Förlusterna lär mig någonting. Förlora kommer alla att göra. Är det inte i ringen är det i livet på något sätt. Det viktiga är att göra något av det.

– Kollar jag tillbaka hela tiden och gråter över förlusterna går jag aldrig framåt. Jag får gråta. Jag får slicka min sår. Men sen måste jag lära av missarna och gå framåt.

Matchen mot Avdic i Sundsvall kontrollerade Oscar fullständigt. Borta var de låga händerna. I stället dominerade han med en konsekvent och snabb boxning.

Att matchen inte skulle gå tiden ut begrep alla snabbt. Foto: Stefan Alfelt

– Efter första kände jag lite att jag fick ett fysiskt övertag. Han var här för att fightas och vinna. Det var hans chans att komma in på stora galor. Men jag var stabilare än honom. Det här året har jag tränat styrketräning eftersom jag inte kunnat göra annat på grund av fotskadan, säger Oscar.

Som fortfarande är en enorm talang men som nu matchas försiktigt.

– Jag tar match för match och hoppas att jag får några matcher så jag kan ta igen det här året som försvunnit. Bara att nöta på.

Oscar har lärt sig av sina förluster men han kan fortfarande leverera spektakulära saker i ringen. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.