Guldhoppet Patricia Axling: ”Lång och svår väg dit”

 

Patricia Axling blev i fjor både världsmästare och europamästare. Nu stundar VM i vitryska Minsk och Patricia åker dit för att försvara sitt guld.

Konkurrensen är tuff. Å andra sidan är Patricia rejält taggad inför uppgiften. Hon kör två pass om dagen. I världstoppen är det bara blod, svett och lite tårar som gäller.

I fjor i Jönköping kunde Patricia mer eller mindre smyga sig fram till guldet. I år är det ingen som underskattar den tuffa svenskan.

Patricia till Mr Ringside:

”Mindre än en vecka kvar till avresa till VM i Minsk, Vitryssland. Sista sparringen är gjord men jag fortsätter att köra på disciplinerat med två pass om dagen utan undantag. Ett pass består av löpträning eller fys och ett pass är thaiboxning.

Tryggheten från de IFMA-rutiner jag samlade på mig under VM och EM 2016 känns bra att ha med i bakfickan inför 2017 första internationella mästerskap.

Mitt mål är att försvara mitt VM-guld i 57 kg men jag vet och är ödmjuk inför att det är en lång och svår väg dit. Onsdagen den 3 maj samt torsdagen den 4 maj (tror jag) sker registreringen av samtliga fighters. Det ska bli intressant att se vilka tävlanden t.ex. Ryssland och Thailand”.

Mr Ringside önskar denna härliga fighter lycka till i Minsk. Vi kommer givetvis följa hennes kamp i ringen.

 

 

 

 

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.