Klytjko knockad i dramatisk VM-match

90 000 åskådare på ett utsålt Wembley i London fick vid midnatt se en VM-match i boxning som det kommer att talas om länge. Hemmahoppet Anthony Joshua knockade legenden Vladimir Klytjko i den 11:e ronden.

VM-fighten blev precis så dramatisk som vi hade hoppats på.

I den femte ronden däckade britten sin motståndare. Klytjko kom på benen. I ronden därpå var det Klytjko som sänkte Joshua och det var första gången under sin proffskarriär som britten fick syna canvasen.

Då såg Klytjko ut som en vinnare.

Efter ett par jämna ronder kunde Joshua avgöra i den elfte ronden. Britten slog ner Klytjko två gånger. Efter den tredje nedslagningen bröt ringdomaren fighten. Då var Klytjko rejält groggy.

Jag såg Vladimir Klytjko när han tog OS-guld i Atlanta 1996 och jag har följt hans proffskarriär.

Det är alltid trist att se legender falla, men den 41-årigare ukrainaren ska ändå ha all heder av sin insats i London.

Klytjko boxades smart, hade rörligheten, viljan och en suverän rak vänster. Han kunde dock inte stoppa 27-årige Anthony Joshua som därmed är världsmästare för tre organisationer, WBA, IBF och IBO. Inför matchen hade han ett titelbälte, det för IBF. Joshua är fortfarande obesegrad efter 19 matcher. Klytjko noterade sin femte förlust i sin 69:e match.

– Vad ska jag säga? Jag är 19–0 efter tre och ett halvt år som proffs, sa Joshua direkt efter matchen.

– Jag hoppas ni njöt!

Världens tunga boxningskung heter Anthony Joshua och på sätt och vis känns det fräscht spännande. Vladimir Klytjko har troligen gjort sin sista match.

Han kan dra sig tillbaka som en av de stora mästarna.

225 miljoner vardera.

Det blev belöningen för krigarna i Wembley-ringen. Grymma pengar. Men så TV-sändes matchen också världen runt. Boxning på den här nivån är hisnande stort.

2 kommentarer till “Klytjko knockad i dramatisk VM-match”

 1. 1 maj 2017 kl 09:54 #

  I det här läge skulle det vara på sin plats om du, Kent, och Stefan Alfelt och inte minst Anders Nilsson ville kommentera vad ni skrev under rubriken ”Så snabbt kan Gäddan få en VM-match” på den här sajten för en tid sedan. Debatten går ju fortfarande att läsa på Mrringside.

 2. 11 maj 2017 kl 20:18 #

  Gällande fighten så var det en mäktig upplevelse att ta del av den på Wembley.
  Jag var övertygad om att Wlad hade fighten vunnen i den sjätte ronden när ukrainaren golvade Joshua,men det slutliga resultatet blev ju annat.
  Matchen bevisade många saker..främst om Joshua.
  Yepp,killen kan ta en punch.Visserligen gick han i golvet men han kom ju upp och överlevde och vann till slut.Inte många som gör det när de träffas clean av Klitschko.
  Yepp,Joshuas kondition håller även på Championship distance.Det var hans avslutande offensiv som blev matchvinnande och det var Klitschko som såg trött ut i rond elva,inte Joshua.
  Matchen visade också dem som tvivlat på Wlad Klitschkos storhet som boxare.

  Sammantaget var hela fighten en enda stor pust med frisk luft in i tungviktsboxningen och därmed också proffscirkusen som helhet.Plötsligt blev potentiella fighter som Joshua vs Fury och Joshua vs Wilder så mycket större för medelsvensson.

  Det var en oförglömlig afton.

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.