Pelle Bånghäll om avhoppen inför VM: ”Kommer nog att påverka medaljskörden”

 

Nu lyfter det svenska thaiboxningslandslaget mot vitryska Minsk. Det handlar om VM och som vanligt ställs det stora förhoppningar på vårt fantastiska landslag. Framför allt då på damsidan. Mr Ringside har fått ett snack med förbundskapten Pelle Bånghäll (bilden här ovan).
– I år får vi med både rutin och debutanter i laget.

Flera medaljhopp har erbjudits andra matcher som de valt att ta istället för VM , det är viktigt att förstå dem och se att utvecklingen att gå från amatör till proffs är ett steg de önskar ta.

Detta kommer nog att påverka medaljskörden och vi ska nog inte räkna med de framgångar vi haft 2015 och 2016. Dessutom har vi i år 20 deltagare inklusive b klass vilket är 7-8 st mindre än de sista åren.

Vad som är positivt är att vi har med många nya intressanta tävlande som nu får chansen att visa upp sig och skaffa rutin , och det är så vi måste bygga för framtiden.

Vi tror ändå på en del medaljer då vi har en härlig mix av rutin och vassa uppstickare.

Vad tror du om Josefine Lindgren Knutsson som gör internationell mästerskapsdebut?

– Josefine debuterar men kan gå långt i turnering gen , med rätt lottning kan hon tror jag gå riktigt långt. Mycket ska stämma och många nya intryck ska sorteras på ett stort mästerskap vilket hon kommer ha nytta av i framtiden. Jag tror på medalj för henne. Valör ? Helst guld.

Starkaste medaljkandidaterna?

– Största hoppen på damsidan är Patricia Axling och Anna Strandberg , men i damklassen kan faktiskt hela gänget gå mycket långt som sagt innan handlar mycket om lottningen.

– Herrklassen är Simon Ogolla vårt stora hopp , han har rätt rutin och utvecklas hela tiden.
Vad som är spännande är att vi har flera spännande debutanter i herrklassen bl.a. Abdallah Habib och Filip Waldt

Veteranen Therese Gunnarsson?

– Therese har en bra chans , hon har matchat tufft det sista och mött de stora namnen , hon har helt klart bra chans till medalj.

Jag håller med förbundskaptenen om att avhoppen nog kommer påverka medaljskörden, men utan tveka har vi ändå ett startat landslag.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.