Härlig VM-debut av Josefine Lindgren Knutsson: Trivs med pressen”

 

Josefine Lindgren Knutsson är en ung och spännande thaiboxningstjej. Hon gjorde VM-debut i dag i Minsk, Vitryssland och hon visade inga som helst premiärnerver.

Josefine öppnade VM i thaiboxning på ett mycket bra sätt, då stockholmaren enkelt vann över Madina Gaforova från Takistan.

Det blev seger på Rsc i den första ronden.

Gaforova öppnade aggressivt men blev snabbt nerplockad av Josefin som nu är klar för kvartsfinal. Det är stort med ett VM, men Josefine är inte den som låter sig imponeras.

Sanja Trebojevic, tränare för Josefine och ex-världsmästare säger till Mr Ringside:

– Ah, det var riktigt kul ikväll får vi veta om vi ska gå imorgon eller inte men nästa match är mot en meriterad kines.Josses nerver inför match är så sjuka, ju mer press hon får desto  mer bli hon fokuserad och gör det bra. Hon trivs med pressen.

– Visst är det kul att jag vann men matchen är för tillfället glömd och nu är det bara att fokusera på nästa. Jag kommer tänka lite extra på vissa saker som kommer vara viktiga inför min nästa match. Utöver det kommer vi köra på som vi gjort, säger Josefine till budokampsport.se.

Erica Björnestrand, den mest meriterade svensken i VM-ringen idag, vann enkelt över Soukaina Naili från Marocko i -63,5kg.

fem svenskar vidare efter första dagen. Två i damklass, två i B-klass och en i herrarnas A-klass. Detta trots att laget har utarmats i och med de många avhoppen. Från 2016 års landslag har tio EM- och VM-medaljer försvunnit från dagens trupp. Men det finns flera i detta landslag som kan vinna medaljer.

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.