Amanda Rasmusson har siktet inställt mot toppen

 

VM i thaiboxning är i full gång i vitryska Minsk. Men det finns en värld utanför de stora mästerskapen. För Amanda Rasmusson, 20-åring som tävlar för Halmstad, handlade det i dag om debut. På Växjö Titans. Och det blev en flygande start på karriären.

– Jag gick min första fight mot en duktig tjej, Emelie Björnlinger från Heavy Hands, Jönköping  som har gått två matcher. Hon började hårt men i andra ronden tog jag över med min boxning och clinch där jag kände att jag kontrollerade fighten! Jag satsar på att gå en ny match inom en snar framtid, och efter några matcher gå vidare till SM och vinna ett guld. Skälet till att jag blivit så pass duktig under det året jag tränat thaiboxning är för att jag har min förebild och pojkvän Magnus Andersson som har hjälpt mig mycket, med hjälp av honom ska jag göra mig känd i Sverige, säger Amanda som tidigare har tränat karate.

Vem vet, kanske en dag åker Amanda Rasmusson med ett svenskt landslag som tävlar på hög internationell nivå.  Världsmästaren Patricia Axling kom sent in i thaiboxning. Hon blev världsmästare. Samma med Sanja Trbojevic som även hon har blivit världsmästare.

Det är alltid kul att följa nya fighters på deras karriärstege. Mr Ringside önskar Amanda Rasmusson lycka till i karriären. Kom ihåg var ni läste om hennes första fight…

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.