Patricia Axling klar för VM-final: ”Så jävla skönt”

 

Nu börjar det dofta guld om Patricia Axling.

Efter att ha besegrat thailändskan Wihantamma Rachadaphon i semifinalen har vår regerande världsmästare minst en silvermedalj i sin ägo.

Men Patricia är givetvis ute efter den ädlaste medaljen.

Patricia tappade den första ronden, men vann de två övriga och kunde jublande sträcka händerna i luften efter den intensiva fighten.

– Det var en väldigt frustrerande match. Hon ville sparka och sedan ville hon hålla och låsa. Jag blev lite irriterad, samtidigt måste man säga att hon hade gjort sin läxa från i fjol, säger Axling till budokampsport.se.
– Jag fick tillslut lite utrymme i matchen, träffade henne hårt och jag kände i andra ronden att hon blev lite snurrig ett par gånger.

Patricia Axling klar för sin andra raka VM-final.
– Så jävla skönt. Jag kom hit som regerande världsmästare, har fått väga in mig fem gånger på tre dagar och gått tre matcher i rad. Att också komma som en av favoriterna och sedan ta sig till final, det känns faktiskt otroligt bra just nu, säger Patricia Axling till budokampsport.se

xxx

Tyvärr blev det förlust för Josefine Lindgren Knutsson som tvingades till att kasta in handduken mellan den andra och tredje ronden i sin semifinal mot ryskan Valeriya Drozdova i -54-kilosklassen. Men Josefine ska ändå ha all heder av sin insats. Hon är VM-debutant och har vunnit två matcher.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.