Angela Mamic framme i VM-final: ”Skön seger”

Angela Mamic är i VM-final i thaiboxning i vitryska Minsk. Efter en trevade inledning besegrade hon kroatiskan Andreja Ivas.

– Jag nötte ner henne, det var en ganska skön seger i en konstig match, säger hon till budokampsport.se.

I den andra ronden lossande det för Mamic som helst  tog över matchen. I den tredje ronden tvingades kroatiskan till dubbla räkningar.
– Jag hade lite svårt med hennes stil inledningsvis. Hon hade bakgrund inom taekwondo och distansen var annorlunda. I den andra ronden kom jag in på ett helt annat sätt och redan när hon fick första räkningen blev det ett kvitto på att jag gjorde rätt saker, så det var bara att fortsätta, säger Mamic till budokampåsport.se

På sin Facebook-sida skriver Mamic: ”Efter att ha förlorat första ronden så sa mina tränare att jag nu måste lägga in en till växeln om jag ska vinna. Det var långt ifrån den mest tekniska match jag någonsin gjort men att öka tempot gjorde att jag tog hem de två sista ronderna. Tack till Johan Storm och Hans Edström för att ni fanns i min ringhörna. Utan er hade det aldrig gått”.

Angela Mamic var uppe  i en  VM-final redan i fjol. Då blev det förlust. Nu hoppas Mamic att kunna gå hela vägen och ska mn döma av vd hon presterat i Minsk finns det stor chans att hon står överst på pallen efter VM-finalen.

Angela Mamic går sin VM-final på torsdag.

xxx

Anna Strandberg besegrade finskan Riikk Järvenpää i -67-kilosklassen och vann med 2-1. Detta eter en trevande först rond.
– Tre raka finaler nu, det är lite kul, säger hon till budokampsport.se.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.